Wat is Hosting?

Wat is Hosting?

Wat is VPS Hosting - Wat is hosting

Hosting bij website laten maken

Wil je een website laten maken? Dan is hosting een belangrijk onderdeel. Hosting verwijst naar het proces waarbij de webpagina’s, bestanden en inhoud van een website worden opgeslagen en toegankelijk worden gemaakt op een server, zodat ze via het internet kunnen worden bekeken.

Wanneer je een website laat maken, moeten de webbestanden ergens worden gehost, zodat ze online beschikbaar zijn voor bezoekers. Hier zijn enkele belangrijke zaken om naar te kijken:

 1. Serveropslag: De webbestanden, zoals HTML-, CSS-, JavaScript-bestanden, afbeeldingen en andere mediabestanden, moeten worden opgeslagen op een server. Providers bieden ruimte op hun servers waar deze bestanden kunnen worden geplaatst.
 2. Serveronderhoud en technische aspecten: Providers zorgen voor het onderhoud en de technische aspecten van de servers. Ze zorgen ervoor dat de servers correct functioneren, beveiligd zijn tegen bedreigingen, regelmatig worden bijgewerkt en goede prestaties leveren.
 3. Bandbreedte en dataverkeer: Providers bieden ook bandbreedte en dataverkeer voor de website. Bandbreedte verwijst naar de hoeveelheid gegevens die van en naar de website kunnen worden overgedragen. Dataverkeer verwijst naar het totale volume aan gegevens dat wordt overgedragen tussen de website en de bezoekers. De pakketten hebben vaak beperkingen of limieten op de beschikbare bandbreedte en dataverkeer.
 4. Domeinnaamkoppeling: Bij het laten maken van een website moet de domeinnaam van de website worden gekoppeld aan de server. Dit houdt in dat de domeinnaam naar het IP-adres van de server wordt geleid, zodat wanneer bezoekers de domeinnaam invoeren, ze de juiste website op de gehoste server kunnen bereiken.
 5. E-mailaccounts: Sommige providers bieden ook e-mailhosting als onderdeel van hun diensten. Dit stelt je in staat om e-mailadressen te maken die overeenkomen met je domeinnaam, zoals info@mijndomeinnaam.nl.

Het kiezen van de juiste provider is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website betrouwbaar, veilig en goed toegankelijk is voor bezoekers. Er zijn verschillende soorten hostingopties beschikbaar, zoals shared hosting, VPS-hosting (Virtual Private Server), dedicated hosting en cloud hosting. Elk type hosting heeft zijn eigen kenmerken, mogelijkheden en prijsniveaus, dus het is belangrijk om de behoeften van je website en bedrijf te evalueren voordat je een provider kiest.

Bij het laten maken van een website kan een professionele webdesigner of ontwikkelaar je adviseren over de opties en helpen bij het selecteren van een geschikte provider die past bij de behoeften van je website. Kom je er niet uit of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Aslan Webtech. De websites die wij maken, draaien altijd op een VPS Hosting.

Hoe kies je de juiste provider?

Het kiezen van de juiste provider is een belangrijke beslissing, omdat het de prestaties en betrouwbaarheid van je website of applicatie kan beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het selecteren van een provider:

 1. Type hosting:
  • Shared Hosting: Geschikt voor kleine websites met weinig verkeer. Je deelt middelen met andere gebruikers op dezelfde server.
  • VPS (Virtual Private Server): Biedt meer controle en middelen dan shared hosting. Het is geschikt voor middelgrote websites.
  • Dedicated Hosting: Je hebt een volledige server voor jezelf. Ideaal voor grote websites met veel verkeer.
 2. Prestaties:
  • Controleer de snelheid en betrouwbaarheid van de servers. Een snelle laadtijd is essentieel voor een goede gebruikerservaring.
 3. Schaalbaarheid:
  • Kies een provider die gemakkelijk kan worden geschaald als je website groeit. Dit is vooral belangrijk als je verwacht dat je verkeer in de toekomst zal toenemen.
 4. Ondersteuning:
  • Controleer de klantenondersteuning van de provider. Zorg ervoor dat ze snel en effectief kunnen reageren op eventuele problemen.
 5. Beveiliging:
  • Controleer welke beveiligingsmaatregelen de hostingprovider biedt, zoals firewalls, malware-scans en SSL-certificaten.
 6. Prijs:
  • Vergelijk de prijzen van verschillende providers, maar overweeg ook wat je krijgt voor de prijs. Kijk naar de functies, prestaties en ondersteuning die worden aangeboden.
 7. Reputatie:
  • Onderzoek de reputatie van de provider door recensies en beoordelingen te lezen. Bekijk ook hoe lang ze al actief zijn in de branche.
 8. Technische specificaties:
  • Controleer of de provider voldoet aan de technische eisen van je website of applicatie, zoals de benodigde serverresources en software-ondersteuning.
 9. Uptime-garantie:
  • Controleer of de provider een uptime-garantie biedt. Een hogere uptime zorgt ervoor dat je website beschikbaar is voor bezoekers.
 10. Back-upopties:
  • Zorg ervoor dat de provider regelmatige back-ups maakt van je gegevens, en begrijp hoe je toegang hebt tot en herstel van deze back-ups in geval van nood.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een hostingprovider kiezen die het beste past bij de behoeften van jouw website of applicatie.

 

Welke soorten Hosting zijn er?

Hostingdiensten worden doorgaans geleverd door hostingproviders, die gespecialiseerde servers en infrastructuur hebben om websites op te slaan en te beheren. Er zijn verschillende soorten hostingopties beschikbaar, waaronder:

 1. Gedeelde hosting: Hierbij deel je een server met andere websites. Het is een kosteneffectieve optie, maar de prestaties en bronnen worden gedeeld met andere gebruikers op dezelfde server.
 2. VPS-hosting (Virtual Private Server): Hierbij krijg je een virtuele omgeving binnen een fysieke server, waar je volledige controle hebt over je eigen serverbronnen en configuraties.
 3. Dedicated hosting: Hierbij heb je een volledige fysieke server tot je beschikking zonder deze te delen met andere gebruikers. Het biedt maximale controle en prestaties, maar is duurder dan gedeelde hosting of VPS-hosting.
 4. Cloudhosting: Hierbij wordt je website gehost op een netwerk van meerdere servers, waardoor het schaalbaar, flexibel en betrouwbaar is. Het maakt gebruik van resources op aanvraag en kan zorgen voor hoge beschikbaarheid van je website.

Hostingproviders bieden ook aanvullende functies, zoals domeinregistratie, e-mailhosting, databasemanagement en technische ondersteuning. Ze kunnen verschillende hostingpakketten aanbieden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker, zoals opslagruimte, bandbreedte, serverconfiguraties en ondersteunde technologieën (zoals PHP, MySQL, enz.).

Het kiezen van de juiste hostingprovider en het juiste hostingpakket is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website betrouwbaar, snel en veilig is en voldoet aan de behoeften van je project of bedrijf.

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley