Social Media Marketing

Groei verder met je bedrijf
Meer naamsbekendheid en meer klanten! 

Social Media Marketing werkt!

Waarom Social Media Marketing werkt? Anno 2024 is Social Media één van de meest krachtige kanalen om jouw product, dienst of organisatie te promoten. Kanalen als Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, LinkedIn zijn Social Media kanalen waar mensen en bedrijven hun verhalen, foto’s en video’s posten. Je kunt ook adverteren middels het advertentieplatform Meta, waar je tegelijkertijd op Facebook en Instagram kunt adverteren. Wil je je Social Media Marketing uitbesteden? Kies dan voor de professionals van Aslan Webtech. 

facebook adverteren - above the fold - Social Media Marketing

Waar gebruik je Social Media Marketing voor?

Je kunt Social Media Marketing inzetten voor het verhogen van je naamsbekendheid en voor meer klanten / leadgeneratie en een krachtig merk. Door reclame te maken op Social Media kun je heel gericht en betaalbaar je online bekendheid verhogen. Want de uitgebreide targeting mogelijkheden zorgen ervoor dat je bij de juiste personen op het juiste moment in beeld verschijnt. Je kunt namelijk je doelgroepen te bepalen op basis van demografische of geografische kenmerken, verschillende interesses en digitaal gedrag. En dat voor een betaalbare prijs!

Facebook adverteren promoties en facebook pixel Social Media Marketing

Wat heb je nodig bij Social Media Marketing?

Allereerst is het van belang om goede Social Media bedrijven-pagina’s te maken en te koppelen met je website. Bedrijfspagina’s die regelmatig bijgehouden wordt door te posten en die er professioneel uitzien. Met de juiste uitstraling van jouw bedrijf en producten of diensten. Wil je betaald reclame maken via Social Media Marketing? Wij kunnen Online Campagnes opstellen, inrichten, analyseren en bijsturen voor je.

Facebook Pixel is een Facebook service, waarbij je een stukje code overal op jouw website kunt plaatsen. Hiermee kun je meer te weten komen over jouw doelgroepen. De doelgroepen kunnen hierdoor gemeten, geoptimaliseerd en ontwikkeld worden voor jouw Facebook promotie. Je kunt na het plaatsen van de Pixel bijvoorbeeld de conversie meten vanuit Facebook. Of via uitgebreide statistieken bekijken hoe de doelgroep jouw website gebruikt en een (vergelijkbare) doelgroep aanmaken vanuit deze statistieken. Vergeet echter niet om jouw privacyverklaring aan te passen! Ook hierbij kunnen wij je helpen.

Een advertentie voor Social Media dient geschreven en geoptimaliseerd te worden voor jouw doelgroep. Je wilt direct in de titel en met de juiste plaatjes en videos de aandacht trekken en vasthouden. Verder kun je het beste gebruik maken van goed beeldmateriaal, call-to-actions, bullet points, plus een mooie aanbieding of actie. Door jouw advertentie op de juiste manier op te stellen en inhoud te geven, zal jouw advertentie opvallen tussen alle andere aanbiedingen.

Landingspagina’s zijn pagina’s waar je mensen naartoe stuurt die op jouw advertentie klikken. Deze specifieke landingspagina’s worden gekoppeld aan jouw Social Media advertenties. Het is belangrijk dat jouw landingspagina gebruiksvriendelijk is en dezelfde uitstraling heeft als jouw website en advertentie. De landingspagina heeft als doel de bezoeker te overtuigen en verder te laten klikken naar jouw website.

Het is jammer om geld te investeren in Social Media Marketing, als  je potentiële klanten en bezoekers direct afhaken omdat jouw website of webshop sterk verouderd of niet op orde is. Het cruciaal voor online verkopen of presenteren van jouw bedrijf, product of dienst, dat jouw website of webshop er logisch, aantrekkelijk en betrouwbaar uit ziet. Dat die veilig is en snel laadt. Bezoekers moeten direct getriggerd worden tot de conversie die jij in gedachten hebt: een aankoop, aanmelden voor een nieuwsbrief, lid worden van je community etc. We zetten graag samen met jou jouw ideale Social Media Campagne op voor diverse Social Media kanalen. 

Social Media Marketing, zelf doen of uitbesteden?

Je kunt natuurlijk zelf het wiel uitvinden en veel tijd besteden aan het onderzoeken hoe reclame via Social Media nu precies werkt. Maar onze experts hebben hier al jarenlang ervaring mee en weten precies waar ze op moeten letten. Het is namelijk cruciaal om de juiste content op de juiste plaats op het juiste moment te plaatsen. Onvoldoende kennis kan leiden tot te dure clicks, een te lage doorklik ratio, gebrek aan analyse en verkeerde conclusies. En dit kan leiden tot onvoldoende resultaat.  Daarom houden we de voortgang voor je bij en sturen periodiek rapportages. Zo kunnen we tussentijds makkelijk bijsturen en optimaal rendement halen uit jouw Social Media advertenties! Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Snel een offerte in je mailbox

Vul het formulier in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend direct een offerte in je mailbox.