Content en teksten schrijven

Professioneel en SEO proof

Professionele content en teksten schrijven

Wil je professionele teksten laten schrijven door ervaren tekstschrijvers die op de hoogte zijn van de laatste SEO-criteria? Dan helpen we je graag. Onze experts hebben jarenlange ervaring en weten wat wel en niet werkt. We weten met welke boodschap we jouw doelgroep kunnen overtuigen om zaken te doen met jouw bedrijf. Of met welke tekst je je producten of diensten kunt promoten. Krachtige content die het juiste resultaat oplevert.

Wat zijn SEO proof teksten?

SEO teksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines zoals Google. De teksten zijn erop gericht om organisch beter gevonden te worden. Goede SEO teksten zijn op de eerste plaats geschreven voor de lezer, om waardevolle informatie te bieden. Of om een antwoord te geven op een vraag of oplossing voor een probleem. Ze bevatten de juiste zoekwoorden en hebben een natuurlijke opbouw.

Content en teksten schrijven Wat is Wikipedia Wat is Anchor text

SEO proof content en teksten schrijven

Pakkende teksten schrijven of laten schrijven is essentieel om organisch vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google. Immers, zonder content valt er weinig te lezen voor jouw doelgroep. Laat jij jouw teksten SEO proof schrijven, zorg je ervoor dat jouw pagina of website gevonden wordt.

Het is van belang om de juiste antwoorden op de juiste vragen te geven. Geef waardevolle informatie waar de bezoeker iets aan heeft. Het liefst heb je natuurlijk dat de lezer jouw hele pagina leest en bij voorkeur uit interesse verder klikt. Verder is het belangrijk om de juiste zoekwoorden in verschillende vormen terug te laten komen. En dan niet alleen de zoekwoorden zelf, maar ook gerelateerde zoekwoorden. Alles moet samengebracht worden tot een logisch geheel.

De opbouw van jouw website teksten en pagina’s is ook van belang. Google ziet namelijk alleen content en aan de hand van de juiste opbouw bepaalt Google wat belangrijk is. Daarom bevat een goede opbouw altijd de juiste headings, externe en interne links, de juiste alt-tags en titels van afbeeldingen en een goede meta titel & meta omschrijving.

Het is eerst zaak om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen, zodat je lezers jouw tekst kunnen vinden. Bij zelf teksten schrijven of laten schrijven is het altijd van belang om te schrijven voor je lezer en niet alleen voor zoekmachines. Echter, dit kun je voor beiden tegelijk doen. Door pakkende en interessante teksten te laten schrijven die vlot lezen en tegelijkertijd geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Daarom is teksten laten schrijven door een professionele schrijver een uitstekende investering.

Wat is SEO eigenlijk?

SEO betekent ‘Search Engine Optimization’, ofwel zoekmachine optimalisatie. SEO is het proces om jouw website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Door dit proces goed in te regelen, zal jouw website organisch hoger ranken. Daardoor zullen er meer bezoekers op jouw website komen, wat tot meer aankopen kan leiden, of mensen die hun gegevens bij je achterlaten of zich abonneren op jouw nieuwsbrief. Doordat er meer bezoekers op jouw website klikken, zal jouw website steeds populairder worden en dat leidt tot een hogere domain autoriteit. 

Zelf content en teksten schrijven of teksten laten schrijven?

Teksten schrijven is een vak apart. Uiteraard wil je graag dat je teksten het goed doen en dat ze hoog zullen ranken. Dit zal namelijk leiden tot meer bezoekers naar jouw website en voor hogere conversie zorgen. Zit je al een tijdje naar een leeg scherm te staren en weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Of heb je er simpelweg geen tijd voor of interesse in? Geen nood, onze content specialisten helpen je graag!

Hoe zit het met ChatGPT?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je teksten te laten schijven / genereren door AI programma’s zoals bijvoorbeeld ChatGPT. Het lijkt misschien tijdsbesparend en kostenbesparend. Zelfgeschreven teksten zijn echter autenthiek. Ze geven een unieke schrijfstijl aan je website die specifiek is voor jouw merk. Daarnaast ken je je eigen merk / product / dienst het beste, waardoor je dankzij je eigen input ook tekstueel uniek kunt zijn. En last but not least, door ChatGPT gegenereerde teksten hebben altijd bewerking nodig. Uiteindelijk gaat het erom om een heldere en overtuigende inhoud te presenteren die je boodschap effectief overbrengt naar jouw specifieke doelgroep. 

Snel een offerte in je mailbox

Vul het formulier in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend direct een offerte in je mailbox.