Google Ads Campagne

Meer bezoekers en hogere conversie! 

Waarom adverteren op Google?

Via een Google Ads Campagne kun je advertenties plaatsen op Google. Wereldwijd worden ruim 80% van alle zoekopdrachten via Google ingetoetst. Het is dus logisch om te kiezen voor Google als je in korte tijd een groot publiek wilt bereiken. Als je bovenaan komt in de zoekresultaten van Google, betekent dat dat de zoeker bewust op zoek is naar wat jij te bieden hebt. De meeste zoekacties zijn voornamelijk gebaseerd op het vinden van informatie of het aankopen van goederen of diensten. Deze gerichte zoekacties zorgen ervoor dat bezoekers sneller overgaan tot aankoop. Daarom is het erg belangrijk om goed te onderzoeken met welke zoekwoorden je wilt adverteren.

Wat is Google Ads?

Google Ads is het advertentieplatform van Google. Hiermee kun je advertenties plaatsen op Google, die zichtbaar worden als bezoekers de zoektermen intoetsen waarop jij adverteert. Google Ads is een onderdeel van SEA, Search Engine Advertising (zoekmachine adverteren). De betaalde zoekresultaten staan altijd boven- en onderaan de pagina, dus boven de organische zoekresultaten. De advertentie wordt door Google gebonden aan een opgegeven zoekwoord. Als een persoon zoekt op dit zoekwoord, wordt de advertentie getoond. Er zijn verschillende kanalen en manieren om te adverteren.

Hulp nodig bij jouw Google Ads Campagne?

Zie je door de bomen het bos niet meer door alle kreten als SEO, SEA, Ads, keyword research en zo? En heb je wel wat beters te doen dan dit tot op de bodem uit te zoeken? Schakel dan met onze professionals. We kijken graag samen met je hoe we onze expertise in kunnen zetten voor jou.

Hoe werkt een Google Ads Campagne?

Het zoeknetwerk van Google Ads is ontworpen voor zoekwoorden en advertenties voor deze zoekwoorden. Het is dus erg belangrijk om eerst een uitgebreid zoekwoorden onderzoek te doen, want je wilt uiteraard wel gevonden worden op de juiste zoekwoorden, zodat je de juiste klanten naar je website kunt krijgen.

Waarom is zoekwoordenonderzoek belangrijk?

Het is belangrijk dat jouw advertentie, het zoekwoord voor deze advertentie en je landingspagina de meest optimale ervaring oplevert voor de gebruiker. Je adverteert binnen de betaalde zoekresultaten van Google. Bovendien betaal je per klik en nooit meer dan jouw vooraf opgegeven dag budget. Ons advies is om altijd goed de conversies te meten, zodat je weet hoe rendabel jouw Google Ads Campagne is en kunt bepalen wat je rendement is.

Google Ads campagne Aslan Webtech

Voordelen van een
Google Ads Campagne

Als je overweegt om betaalde advertenties te plaatsen, is het wel belangrijk om te weten wat het je kan opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe klanten werven. Of nieuwe producten of bestaande diensten onder de aandacht brengen van een bepaalde doelgroep. Of snel een actie onder de aandacht brengen. Dit zijn een aantal goede redenen om te adverteren in zoekmachines.

Als je met Google Ads gaat adverteren, ben je online snel vindbaar. Jouw Google Ads Campagne is na publicatie binnen een paar minuten zichtbaar voor zoekers. Als je dat organisch / onbetaald wilt doen, kan dat ooit maanden duren. Adverteren met Google Ads kan een snelle en effectieve manier zijn om jouw doelgroep te bereiken. Echter, het is wel van belang om dit aan te laten sluiten op jouw SEO traject. Word je op de juiste zoekwoorden gevonden? En is je website zowel tekstueel als technisch SEO proof?

Je kunt je gehele campagne van A tot Z instellen. Hierdoor houd je volledige controle over jouw advertentiekosten. Je kunt de kosten per klik die je maximaal wilt besteden instellen . En je kunt per dag of maand een maximum bedrag instellen. Zo betaal je nooit meer dan dat je hebt ingesteld. Daarnaast houd je gemakkelijk inzicht in de resultaten per campagne.

Je kiest zelf op welke zoekwoorden jouw campagne je gevonden wordt. Je kunt ook de woorden uitsluiten waar je juist niet op gevonden wilt worden. Daarnaast kun je makkelijk meerdere campagnes tegelijkertijd uitrollen. Je kunt dus meerdere specifieke doelgroepen of acties tegelijkertijd instellen. En het gebied kun je selecteren: wil je lokaal, regionaal of landelijk online adverteren? Plus de tijdvlakken waarin je wilt adverteren. Tenslotte kun je heel precies aangeven op welke apparaten en voor welke doelgroep jouw advertentie zichtbaar is. Kortom, er is veel mogelijk. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat voor jouw business het beste is!

Tijdens het zoekwoordenonderzoek kunnen we voor je kijken wat de kosten per klik zijn per zoekwoord of meerdere zoekwoorden. Je kunt je Google Ads Campagne al starten met een dagbudget van bijvoorbeeld 1 euro. Hoe snel jouw dag budget op is, is afhankelijk van de concurrentie en het aantal bezoekers / klikkers. Gemiddeld liggen conversie percentages zo rond de 1 tot 3% (conversie betekent het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat). Bereken van tevoren goed wat je maximaal wilt betalen om een aankoop of nieuwe klant te genereren. En dus wat je bereid bent om erin te investeren. Als je weet wat de waarde van jouw bezoekers is, weet je ook wat iedere klik jou mag kosten. Vind je het lastig allemaal? Geen nood, onze SEA experts staan voor je klaar.

Wat kost adverteren op

Wat kost adverteren op Google?