SEO en Vindbaarheid

Benieuwd hoe jouw website beter gevonden wordt? 

Waarom is SEO belangrijk?

Je kunt nog zo’n mooie website met producten of diensten hebben, als klanten jouw website niet kunnen vinden, zal je business online niet groeien. SEO en vindbaarheid in Google is daarom één van de belangrijkste marketingdoelstellingen van ondernemers. SEO kan je daar prima bij helpen. Maar wat is SEO? Hoe gebruik je het voor je website? En wat moet je hierover weten om goed vindbaar te zijn én te blijven?

Wat is SEO eigenlijk?

SEO betekent ‘Search Engine Optimization‘, ofwel zoekmachine optimalisatie. SEO en vindbaarheid is het proces om jouw website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Door dit proces goed in te regelen, zal jouw website organisch hoger ranken. Daardoor zullen er meer bezoekers op jouw website komen, wat tot meer aankopen kan leiden, of mensen die hun gegevens bij je achterlaten of zich abonneren op jouw nieuwsbrief.

Doordat er meer bezoekers op jouw website klikken, zal jouw website steeds populairder worden en dat leidt tot een hogere domain autoriteit.

Doe de gratis SEO check!

Laat geheel vrijblijvend jouw website analyseren en ontdek hoe we jouw website kunnen optimaliseren voor Google. Wij optimaliseren jouw SEO en vindbaarheid! 

Na de check weet je:

  • hoe jouw website scoort in Google
  • welke optimalisatie nodig is
  • of je site aan de technische eisen voldoet
  • wat de verbeterpunten zijn
  • hoe je (potentiële) klanten nog beter online bedient

Hoe werkt SEO en vindbaarheid?

Op het moment dat je iets zoekt in een zoekmachine op internet (meestal Google), dan heeft die zoekmachine de zware taak om uit miljarden websites de beste keuze voor jou te vinden. Dit doet Google door middel van zogenaamde crawlers. Deze crawlers schuimen met regelmaat alle websites en pagina’s op het hele internet af en indexeren daar alles wat ze tegenkomen, zodat ze de beste zoekresultaten kunnen bieden op jouw zoekterm of vraag.

Aan de hand van de scores krijg jij een rangschikking te zien op jouw scherm. Door de SEO en vindbaarheid te optimaliseren, zorg je ervoor dat crawlers jouw website een hoge score geven en je daarmee hoog in de zoekmachine resultaten komt.

Wat is SEO Marketing?

SEO marketing richt zich op het verhogen van jouw positie in zoekresultaten door in te springen op de parameters van de crawlers / zoekmachines. Bij dit proces is het belangrijk dat de inhoud van jouw website op orde is, dat je website technisch goed werkt en een autoriteit heeft binnen jouw vakgebied. Google kijkt voornamelijk naar gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en autoriteit.

SEO en vindbaarheid Wat zijn SEO technieken wat is backend Aslan Webtech website laten maken Wat is een SEO Strategie?

Wat zijn SEO technieken?

Er is niet één gouden tip om op de eerste plaats te ranken in Google. Het is voornamelijk goed weten wat je moet doen en het resultaat van hard werken. Er zijn verschillende technieken die – mits juist toegepast – allemaal zullen bijdragen in een betere gebruikerservaring en een betere vindbaarheid.

Bij SEO en vindbaarheid draait allemaal om relevantie en eerlijkheid. Uiteraard hebben onze SEO specialisten jarenlange ervaring en nemen je het werk graag uit handen. Kun jij je richten op jouw specialisme.

Als eerste gaan we op zoek naar de juiste zoekwoorden of keywords / keyphrases die relevant zijn voor jouw website of voor de landingspagina die je wilt laten maken. Een zoekopdracht is relevant als jouw doelgroep vaak zoekt op de betreffende zoekwoorden. Eigenlijk wil je graag antwoord op de vraag “Op welke zoekwoorden wordt er online vaak gezocht naar de producten of diensten die jouw bedrijf biedt?”.

Daarnaast is het van belang om te onderzoeken of er op de betreffende zoekwoorden Als je de juiste zoekwoorden gebruikt en jouw website of landingspagina daarop optimaliseert, is de kans veel groter dat de bezoeker op jouw landingspagina of jouw website zal klikken. Bij Aslan Webtech hebben we alle tools in huis om een diepgaand zoekwoorden onderzoek voor jou uit te voeren!

Op het moment dat je weet welke zoekwoorden het meest relevant zijn, kun je daar je teksten op baseren. Want de beste SEO is een goede content, die toegevoegde waarde biedt. Uiteraard is het belangrijk dat jouw tekst antwoord geeft op de zoekvraag. Zorg er altijd voor dat je teksten uniek zijn en vanuit het oogpunt van de lezer geschreven worden.

Daarnaast is het van belang om de zoekwoorden in verschillende vormen in de titels en alinea’s terug te laten keren. Hiermee kan Google makkelijk “lezen” / crawlen waar jouw pagina over gaat. Zo kom je bovenin de zoekresultaten. Wordt het een beetje abracadabra voor jou? Schakel dan onze tekstschrijvers in. Wij schrijven unieke teksten die SEO proof zijn!

Naast het tekst gedeelte is het goed om ook de technische kant goed op orde te hebben. Wij van Aslan Webtech weten aan welke technische richtlijnen een goede website moet voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de juiste meta-omschrijvingen, alt-teksten bij afbeeldingen, de juiste titels op de juiste plaats etc. Maar Google kijkt zeker ook naar de snelheid waarmee jouw website laadt en of die mobielvriendelijk is.

Daarnaast dienen alle URL’s goed leesbaar te zijn en houdt Google absoluut niet van foutmeldingen, technische errors of 404-pagina’s. Ook hier helpen we je graag mee.

Als andere websites linken naar jouw website, heeft dat een positief effect op de zoekresultaten in Google. Google neemt deze verwijzingen mee in de beoordeling hoe relevant jouw website of pagina is voor een bepaalde zoekopdracht. Deze verwijzingen zijn een soort aanbeveling. Hoe meer aanbevelingen je hebt, hoe hoger je relevantie is volgens Google.

Echter, het is niet alleen van belang hoeveel aanbevelingen (links) naar jouw website verwijzen, het dienen ook websites te zijn met een goede reputatie en de juiste context. Zorg niet alleen voor externe links naar andere websites, maar ook voor een goede interne linkstructuur. Gelukkig hebben onze experts er veel ervaring mee.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Spar gerust met onze SEO experts! Ze vertellen je graag meer

Zoekwoorden onderzoek

Goede teksten schrijven

Technische optimalisatie

Linkbuilding

Meer bezoekers

Meer conversie!

Wordt beter gevonden!

Veel of juist relevante bezoekers?

Doordat er steeds meer concurrentie online actief wordt, wordt het steeds lastiger om hoger in de zoekresultaten te komen. Daarom besteden steeds meer bedrijven aandacht aan hun SEO en vindbaarheid, zodat ze (liefst organisch) online in de picture komen bij hun potentiële klanten.

Het gaat er echter niet alleen maar om dat je bovenin de zoekresultaten terecht komt. Een hoge positie voor zoektermen die niet relevant zijn voor diegene die op zoek is, levert geen waardevolle bezoekers op. Het gaat er juist om dat je gevonden wordt door mensen die concreet op zoek zijn naar jouw dienst, product of informatie. Door SEO en vindbaarheid op de juiste manier voor jouw website te optimaliseren, zal je bovenaan komen in de zoekresultaten bij bezoekers die juist naar jouw product of dienst op zoek zijn. Niet alleen kwantiteit is hierbij belangrijk, maar zeker ook de kwaliteit!

Snel een offerte in je mailbox

Vul het formulier in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend direct een offerte in je mailbox.