Wat is Custom CSS

Wat is Custom CSS

Website bouwer Aslan Webtech- Wat is custom CSS? Wat is backend? Wat is HTML? Wat is CSS? Wat is AJAX? Wat is API koppeling?

Custom CSS staat voor ‘Cascading Style Sheets’ en verwijst naar aangepaste CSS-codes die ontwikkelaars kunnen schrijven om de vormgeving van een website aan te passen. CSS is een taal die wordt gebruikt om de opmaak van webpagina’s te beschrijven en op te maken, inclusief het lettertype, de kleur, de grootte, de afstand tussen de elementen en de lay-out van de pagina. Custom CSS biedt webontwikkelaars de mogelijkheid om de stijl en het uiterlijk van een website te wijzigen of uit te breiden, en om specifieke elementen op de pagina aan te passen. Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld geen optie beschikbaar is in het thema of de plugin om een specifieke aanpassing te doen.

Wat kun je met Custom CSS?

Met Custom CSS kan een ontwikkelaar de code schrijven om bijvoorbeeld de kleur van een bepaalde knop te veranderen, de afstand tussen koppen en paragrafen aan te passen of zelfs geavanceerde animaties toe te voegen aan de pagina. Het is echter belangrijk om te onthouden dat onjuiste of onjuist geplaatste CSS-code de werking van de website kan verstoren en dat deze code daarom zorgvuldig moet worden geschreven en getest. Zonder de juiste kennis is het onverstandig om aan de slag te gaan met CSS codes, laat dat altijd over aan specialisten. Wil je het toch uitproberen? Lees dan verder:

Hoe bewerk je Custom CSS in WordPress?

Om CSS te bewerken in WordPress, zijn er verschillende opties beschikbaar, hieronder staan een aantal mogelijkheden:

 1. Aanpassen via de WordPress Customizer:
  • Ga naar de WordPress backend en klik op "Weergave" > "Customizer".
  • Klik op "Extra CSS" om een aangepast CSS-stijlblad toe te voegen.
  • Voeg je aangepaste CSS-code toe in het venster en klik op "Publiceren".
 2. Aanpassen via het thema-optiespaneel:
  • Veel WordPress-thema's hebben een optiespaneel waarmee je aangepaste CSS kunt toevoegen.
  • Kijk in het menu van je thema-optiespaneel voor de optie "Aangepaste CSS" of iets soortgelijks.
  • Voeg je aangepaste CSS-code toe en sla de wijzigingen op.
 3. Aanpassen via een CSS-plugin:
  • Er zijn verschillende CSS-plugins beschikbaar die je kunt installeren om uw CSS aan te passen.
  • Installeer en activeer een CSS-plugin zoals "Simple Custom CSS and JS" of "WP Add Custom CSS".
  • Ga naar de plugin-instellingen en voeg je aangepaste CSS-code toe.

Het is altijd belangrijk om een back-up te maken van je website voordat je wijzigingen aanbrengt in de CSS-code van je website. Dit zorgt ervoor dat je de website terug kunt zetten naar de vorige staat als er iets misgaat tijdens het bewerken van de CSS.

Het nadeel van het programmeren van codes is, dat het direct fout gaat als je ook maar één puntje, haakje of accolade vergeet. Laat daarom programmeerwerk altijd uitvoeren door specialisten, dan weet je zeker dat je website of webshop er niet door crasht. Neem gerust contact op met onze professionals, we helpen je graag verder.

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley