Zelf website maken – Zelfontwerp

Zelf website maken – Zelfontwerp

Wat is een innerpage Wat is Zelfontwerp zelf website laten maken Offerteformulier Wat is een offerte

Zelfontwerp bij het maken van een WordPress-website verwijst naar het proces waarbij je zelf een website ontwerpt en ontwikkelt met behulp van het WordPress-platform, zonder de hulp van professionele webontwikkelaars of -ontwerpers. Let wel op: zelf een website bouwen en zelfontwerp vereist vaak toch behoorlijk wat technische kennis. Het resultaat is lang niet altijd zoals je wenst. Mocht je toch een poging willen wagen, lees dan verder.

Belangrijke stappen in Zelfontwerp:

Wanneer je ervoor kiest om zelf een website te maken zijn dit de belangrijkste stappen die betrokken zijn bij het zelfontwerp van een WordPress-website:

 1. Domeinnaam en hosting: Kies een geschikte domeinnaam voor je website en regel webhosting bij een betrouwbare hostingprovider. Dit zorgt ervoor dat je website toegankelijk is via een unieke domeinnaam.
 2. WordPress-installatie: Installeer WordPress op je webhostingaccount. Veel hostingproviders bieden eenvoudige installatie-opties, zoals één-klik-installaties.
 3. Thema-selectie: Kies een WordPress-thema dat past bij het doel en de stijl van je website. Er zijn duizenden gratis en premium thema’s beschikbaar in de WordPress-themabibliotheek en op externe themamarktplaatsen. Schakel de niet gebruikte functionaliteiten uit.
 4. Aanpassen van het thema: Pas het geselecteerde thema aan om het uiterlijk en de functionaliteit van je website te personaliseren. Dit omvat het aanpassen van de kleuren, lettertypen, achtergronden, lay-out en andere elementen van het thema.
 5. Inhoud creatie: Voeg inhoud toe aan je website, zoals pagina’s, berichten, afbeeldingen en video’s. Maak navigatiemenu’s en zijbalken om de structuur en bruikbaarheid van je website te verbeteren.
 6. Plugins toevoegen: Breid de functionaliteit van je website uit door relevante WordPress-plugins te installeren en te activeren. Plugins kunnen worden gebruikt voor functies zoals contactformulieren, zoekmachineoptimalisatie, beveiliging, caching, sociale media-integratie en meer.
 7. Optimalisatie en beveiliging: Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor snelheid en prestaties. Gebruik caching-plugins, optimaliseer afbeeldingen en zorg voor een schone code. Implementeer ook beveiligingsmaatregelen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, het regelmatig bijwerken van WordPress en plugins, en het gebruik van beveiligingsplugins.
 8. Testen en publiceren: Voer uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat je website goed functioneert op verschillende apparaten en browsers. Controleer op eventuele fouten of weergaveproblemen en los deze op voordat je je website publiceert.
 9. Onderhoud en updates: Blijf je website regelmatig bijwerken door nieuwe inhoud toe te voegen, WordPress- en plugin-updates uit te voeren, back-ups te maken en eventuele problemen op te lossen die zich kunnen voordoen.

Het zelfontwerp van een WordPress-website biedt de mogelijkheid om je website op maat te maken volgens je specifieke behoeften en vereisten. Het vereist echter wel tijd, geduld en enige technische kennis om alle aspecten van het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van je website te beheren.

Zelf maken maken met Wordpress. Waar kun je tegenaan lopen?

Hoewel WordPress een populair platform is voor het zelf maken van websites, heeft het ook enkele nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn:

 1. Leercurve: Hoewel WordPress gebruiksvriendelijk is, heeft het nog steeds een leercurve, vooral voor beginners zonder eerdere ervaring met het bouwen van websites. Het kan tijd kosten om vertrouwd te raken met de interface, thema's, plugins en instellingen van WordPress.
 2. Beperkte maatwerkopties: Hoewel WordPress veel thema's en plugins biedt, kunnen deze soms beperkte maatwerkopties hebben. Het kan zijn dat je specifieke aanpassingen wilt maken aan het ontwerp of de functionaliteit van je website, maar dat deze niet mogelijk zijn zonder diepgaande kennis van codering of het inhuren van een professionele ontwikkelaar.
 3. Onderhoud en updates: Als je zelf een WordPress-website beheert, ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van regelmatige updates van WordPress, thema's en plugins. Dit is belangrijk om de beveiliging en prestaties van je website te waarborgen. Het vereist enige technische kennis en aandacht om dit goed te doen.
 4. Veiligheidsrisico's: Omdat WordPress zo populair is, kan het ook een doelwit zijn voor kwaadwillende hackers. Als je niet op de hoogte bent van de juiste beveiligingsmaatregelen en het up-to-date houden van je website, loop je het risico op beveiligingsinbreuken. Het is belangrijk om beveiligingsplugins te gebruiken, sterke wachtwoorden te gebruiken en regelmatig back-ups van je website te maken.
 5. Technische problemen: Hoewel WordPress over het algemeen stabiel is, kunnen er nog steeds technische problemen optreden, zoals conflicten tussen plugins, fouten in de code of compatibiliteitsproblemen met bepaalde browsers. Het kan enige technische kennis en probleemoplossingsvaardigheden vereisen om dergelijke problemen op te lossen.
 6. Verantwoordelijkheid voor hosting: Bij het zelf maken van een WordPress-website ben je verantwoordelijk voor het vinden en beheren van je eigen hostingprovider. Het kiezen van een betrouwbare host en het zorgen voor de juiste serverconfiguratie kan een uitdaging zijn als je niet bekend bent met hosting.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze factoren en te beslissen of het zelf maken van een WordPress-website de beste keuze is op basis van je technische vaardigheden, tijd en behoeften.

Waarom website laten maken uitbesteden?

Het uitbesteden van het laten maken van een website in plaats van zelf te ontwerpen heeft verschillende voordelen. Hier zijn een aantal redenen waarom je ervoor kunt kiezen om het maken van je website uit te besteden:

 1. Professioneel ontwerp: Een professioneel webdesignbureau heeft ervaring en expertise in het ontwerpen van aantrekkelijke en functionele websites. Ze kunnen een uniek en op maat gemaakt ontwerp creëren dat past bij je merk en je doelgroep aanspreekt. Ze kunnen ook rekening houden met de nieuwste ontwerptrends en best practices om een professionele uitstraling te garanderen.
 2. Technische expertise: Het bouwen van een website vereist technische kennis van HTML, CSS, JavaScript en andere programmeertalen. Als je niet bekend bent met deze technologieën, kan het tijdrovend zijn om te leren en te implementeren. Een webontwikkelingsbedrijf heeft ervaren ontwikkelaars die bekend zijn met de nieuwste technologieën en de beste werkwijzen, waardoor ze een efficiënte en goed functionerende website kunnen bouwen.
 3. Tijdsbesparing: Het zelf ontwerpen en ontwikkelen van een website kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je geen ervaring hebt met webontwikkeling. Het uitbesteden van het werk aan professionals stelt je in staat om je te concentreren op je kernactiviteiten en bespaart je kostbare tijd. Bovendien kunnen professionele webdesigners en ontwikkelaars het project sneller afronden vanwege hun expertise en ervaring.
 4. Op maat gemaakte functionaliteiten: Als je specifieke functionaliteiten op je website nodig hebt, zoals een online winkel, boekingssysteem, geavanceerde formulieren of integratie met andere systemen, kan een webontwikkelingsbedrijf op maat gemaakte oplossingen bieden die aan je behoeften voldoen. Ze kunnen de nodige functionaliteiten ontwikkelen en integreren, wat vaak moeilijk is om zelf te realiseren zonder technische expertise.
 5. Ondersteuning en onderhoud: Een professioneel webontwikkelingsbedrijf biedt doorgaans ondersteuning en onderhoudsdiensten voor je website. Dit omvat het oplossen van eventuele problemen, het uitvoeren van updates en het zorgen voor de veiligheid van je website. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je website goed blijft functioneren op de lange termijn.
 6. Professionele uitstraling en gebruikerservaring: Een professioneel ontworpen website met een intuïtieve gebruikerservaring kan een positieve indruk achterlaten bij je bezoekers en potentiële klanten. Een webontwikkelingsbedrijf kan ervoor zorgen dat je website er professioneel uitziet en gemakkelijk te navigeren is, wat kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen en het verbeteren van je online aanwezigheid.

Hoewel het zelfontwerpen van een website mogelijk is, kan het uitbesteden van het werk aan professionals je helpen om een hoogwaardige website te krijgen die aan je specifieke behoeften voldoet en die professioneel, uniek en betrouwbaar is. Wil je graag een website laten maken? Neem dan contact op met de professionals van Aslan Webtech. Veel ondernemers gingen je voor!

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley