WordPress website maken?

WordPress website maken?

Wat is WordPress - Wordpress website maken

Wil je een WordPress website maken of website laten maken? Daar zijn een aantal zaken voor nodig.

 1. Domeinnaam: Je hebt een domeinnaam nodig, zoals example.com, waarmee mensen je website kunnen bezoeken. Je kunt een domeinnaam registreren bij een domeinregistratiebedrijf.
 2. Webhosting: Je hebt webhosting nodig om je websitebestanden op te slaan en toegankelijk te maken op internet. Webhostingproviders bieden servers waarop je je WordPress-website kunt installeren en hosten. Je kunt kiezen uit verschillende hostingpakketten op basis van je behoeften en budget.
 3. WordPress-installatie: Download de nieuwste versie van WordPress van de officiële website (https://wordpress.org) en upload de bestanden naar je webhostingaccount. Volg vervolgens de instructies om een database aan te maken en de WordPress-configuratie uit te voeren. Dit stelt je in staat om de basisinstallatie van WordPress te voltooien.
 4. Thema: Kies een WordPress-thema dat past bij het uiterlijk en de functionaliteit die je voor je website wilt hebben. Je kunt gratis thema’s vinden in de WordPress-themabibliotheek (https://wordpress.org/themes/) of premium thema’s kopen van externe ontwikkelaars. Installeer en activeer het gekozen thema op je WordPress-dashboard.
 5. Plugins: Plugins voegen extra functionaliteit toe aan je WordPress-website. Je kunt plugins gebruiken voor zaken zoals SEO-optimalisatie, beveiliging, formulieren, caching en nog veel meer. In de WordPress-pluginbibliotheek (https://wordpress.org/plugins/) kun je duizenden gratis plugins vinden. Je kunt ook premium plugins kopen van externe ontwikkelaars.
 6. Inhoud: Voeg inhoud toe aan je website, zoals pagina’s, berichten, afbeeldingen en video’s. Organiseer je inhoud in menu’s en navigatiestructuren om het voor bezoekers gemakkelijk te maken om door je website te navigeren.
 7. Aanpassingen: Pas het gekozen thema aan volgens je behoeften. Dit omvat het wijzigen van kleuren, lettertypen, lay-out en het toevoegen van aangepaste logo’s of afbeeldingen. Sommige thema’s bieden ingebouwde aanpassingsmogelijkheden, terwijl andere gebruikmaken van aangepaste CSS of thema-instellingen.
 8. Beveiliging en back-ups: Implementeer beveiligingsmaatregelen om je WordPress-website te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Gebruik sterke wachtwoorden, installeer beveiligingsplugins en zorg regelmatig voor back-ups van je websitebestanden en database.
 9. SEO-optimalisatie: Optimaliseer je website voor zoekmachines door relevante trefwoorden in je inhoud op te nemen, meta-tags in te vullen, een sitemap te genereren en SEO-plugins te gebruiken. Dit helpt je website beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google.
 10. Lancering en onderhoud: Publiceer je website door je domeinnaam aan je webhostingaccount te koppelen. Controleer of alles correct werkt en test je website op verschillende apparaten en browsers. Onderhoud je website regelmatig door updates uit te voeren, back-ups te maken en eventuele problemen op te lossen die zich kunnen voordoen.

Houd er rekening mee dat een WordPress website maken meer tijd en inspanning kan vergen als je geavanceerdere functies wilt implementeren of maatwerkontwikkeling wilt uitvoeren. Het lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Heb je hulp nodig of wil je een unieke website laten maken? Neem gerust contact op met onze specialisten, wij hebben al jarenlange ervaring met het bouwen van websites.

WordPress website maken of uitbesteden?

Wil je een WordPress website maken of uitbesteden, dat hangt af van verschillende factoren, waaronder je technische vaardigheden, beschikbare tijd, budget en de complexiteit van de website die je nodig hebt. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt meenemen bij het nemen van deze beslissing:

Voordelen:

 1. Kostenbesparing: Als je de vaardigheden hebt om zelf een website te bouwen, kun je geld besparen door het werk zelf te doen.
 2. Volledige controle: Je hebt volledige controle over het ontwerp, de inhoud en de functionaliteiten van je website.
 3. Leerervaring: Een WordPress website maken kan een waardevolle leerervaring zijn, vooral als je meer wilt weten over webontwikkeling en WordPress.

Nadelen:

 1. Tijd en inspanning: Het maken van een website kan veel tijd en moeite vergen, vooral als je nieuw bent in WordPress.
 2. Kwaliteit: Als je niet veel ervaring hebt, kan de kwaliteit van je website mogelijk lager zijn dan die van een professionele ontwikkelaar.

Uitbesteden van een WordPress-website:

Voordelen:

 1. Professioneel ontwerp: Een professionele ontwikkelaar kan een website maken met een hoogwaardig ontwerp en functionaliteiten die aan je specifieke behoeften voldoen.
 2. Tijdsbesparing: Het uitbesteden van het werk aan een professional kan je veel tijd besparen, waardoor je je kunt concentreren op je eigen business.
 3. Ondersteuning en onderhoud: Ontwikkelaars kunnen ook ondersteuning bieden en eventuele problemen oplossen. Ze kunnen ook zorgen voor regelmatig onderhoud van de website.

Nadelen:

 1. Kosten: Uitbesteden kan duurder zijn dan zelf doen, vooral als het om een eenvoudige website gaat. Echter, jouw tijd kost ook geld en ieder heeft zijn eigen vakgebied.
 2. Afhankelijkheid: Je bent mogelijk afhankelijk van de ontwikkelaar voor updates en wijzigingen. Deze updates en wijzigingen en dienen echter altijd wel gedaan te worden, en als je o phet knopje “update” klikt en je website is technisch niet meer in orde, dan zul je toch een expert moeten opschakelen om het op te lossen.

  Wil je een WordPress website maken of uitbesteden, heb je een sparringspartner nodig? Neem gerust contact op met Aslan Webtech voor de mogelijkheden.

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley