Wat is Seo strategie?

Wat is Seo strategie?

SEO en vindbaarheid Wat zijn SEO technieken wat is backend Aslan Webtech website laten maken Wat is een SEO Strategie?

SEO Strategie & Website laten maken

SEO Strategie is belangrijk bij een website laten maken. Het is verstandig om vanaf het begin rekening te houden met SEO (Search Engine Optimization) om ervoor te zorgen dat de website goed vindbaar is in zoekmachines.

Hoe pak je jouw SEO Strategie aan?

Een SEO-strategie bij het laten maken van een website omvat verschillende stappen en overwegingen:

 1. Trefwoordonderzoek: Voer grondig trefwoordonderzoek uit om relevante zoektermen te identificeren die gebruikers zouden kunnen gebruiken om informatie te vinden die gerelateerd is aan de website. Dit helpt bij het optimaliseren van de websitecontent en het aantrekken van gericht organisch verkeer.
 2. Structuur en navigatie: Zorg voor een duidelijke en intuïtieve websitestructuur en navigatie. Dit helpt niet alleen gebruikers om gemakkelijk door de website te navigeren, maar ook zoekmachines om de structuur van de site te begrijpen en de pagina’s effectief te indexeren.
 3. On-page optimalisatie: Zorg ervoor dat belangrijke on-page elementen geoptimaliseerd zijn. Dit omvat het gebruik van relevante trefwoorden in de paginatitels, metabeschrijvingen, koppen, URL’s en alt-teksten van afbeeldingen. Zorg ook voor goed gestructureerde en informatieve content die waarde toevoegt voor de gebruiker.
 4. Technische optimalisatie: Zorg voor een technisch solide website door ervoor te zorgen dat de website snel laadt, mobielvriendelijk is en crawlbaar is voor zoekmachines. Dit omvat optimalisaties zoals het minimaliseren van de laadtijd, het gebruik van schone code, het toepassen van gestructureerde gegevens (schema markup) en het creëren van een XML-sitemap.
 5. Responsief ontwerp: Zorg ervoor dat de website een responsief ontwerp heeft, wat betekent dat de website goed wordt weergegeven en gemakkelijk te gebruiken is op verschillende apparaten, zoals desktopcomputers, tablets en smartphones. Dit is belangrijk omdat zoekmachines de voorkeur geven aan mobielvriendelijke websites en gebruikers steeds vaker mobiele apparaten gebruiken om te zoeken.
 6. Contentstrategie: Ontwikkel een contentstrategie om waardevolle en relevante inhoud te creëren die aansluit bij de behoeften van de doelgroep. Dit omvat het creëren van informatieve blogartikelen, het toevoegen van product- of dienstbeschrijvingen en het regelmatig bijwerken van de website met nieuwe en relevante content. Zorg ervoor dat de content geoptimaliseerd is met de juiste trefwoorden en interne links bevat.
 7. Linkbuilding en promotie: Implementeer een linkbuildingstrategie om hoogwaardige backlinks naar de website te krijgen. Dit kan worden bereikt door het delen van waardevolle content, het actief betrokken zijn bij de branche en het aanmoedigen van anderen om naar de website te linken. Het opbouwen van externe links kan helpen bij het vergroten van de autoriteit en geloofwaardigheid van de website in de ogen van zoekmachines.
 8. Monitoring en optimalisatie: Monitor regelmatig de prestaties van de website, inclusief zoekranglijsten, verkeersstatistieken en conversies. Analyseer de gegevens en pas de SEO-strategie aan op basis van de resultaten. Blijf op de hoogte van veranderingen in het zoeklandschap en pas de strategie aan om concurrentieel te blijven.

Het implementeren van een doordachte SEO Strategie bij het laten maken van een website kan helpen om de zichtbaarheid van de website te vergroten, meer gericht verkeer aan te trekken en de online aanwezigheid van het bedrijf te versterken. Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren webontwikkelingsbedrijf dat ook expertise heeft in SEO om ervoor te zorgen dat de website vanaf het begin geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

 

Wat is het verschil tussen je SEO Strategie en je SEA Strategie?

SEO Strategie en SEA Strategie zijn beide digitale marketingstrategieën, maar ze verschillen in termen van aanpak en doelstellingen. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising):

SEO (Search Engine Optimization) Strategie:

 • SEO is een organische, niet-betaalde benadering van zoekmachinemarketing.
 • Het richt zich op het optimaliseren van een website en het verbeteren van de organische (niet-betaalde) ranking in de zoekresultaten van zoekmachines.
 • Het omvat het optimaliseren van website-inhoud, technische aspecten, backlinks en gebruikerservaring om de zichtbaarheid en relevantie van de website voor zoekmachines te vergroten.
 • SEO-resultaten zijn niet direct zichtbaar en vereisen vaak een langere tijd om effect te hebben.
 • Het vereist regelmatig onderhoud en voortdurende optimalisatie om de concurrentie voor te blijven en de ranking in zoekresultaten te behouden of te verbeteren.
 • De kosten van SEO zijn voornamelijk gerelateerd aan de arbeidstijd en eventuele uitbestedingskosten.

SEA (Search Engine Advertising) Strategie:

 • SEA is een betaalde zoekmachinemarketingstrategie waarbij adverteerders betalen voor advertentieruimte binnen de zoekresultaten.
 • Het maakt gebruik van advertentieplatforms zoals Google Ads om advertenties te maken en weer te geven op basis van specifieke zoekwoorden en doelgroepen.
 • SEA-resultaten worden onmiddellijk weergegeven en kunnen direct verkeer naar de website genereren.
 • Adverteerders betalen op basis van het klikken op de advertenties (cost-per-click, CPC) of het aantal vertoningen (cost-per-impression, CPM).
 • SEA biedt de mogelijkheid om advertenties te targeten op specifieke doelgroepen, geografische locaties en demografische criteria.
 • Het biedt ook de mogelijkheid om campagnes snel aan te passen, te testen en te optimaliseren op basis van prestatiegegevens.
 • SEA kan duurder zijn dan SEO, afhankelijk van de concurrentie en het zoekwoord, omdat adverteerders moeten betalen voor de advertentieruimte.

Over het algemeen is je SEO Strategie gericht op het verbeteren van de organische zichtbaarheid en ranking van een website, terwijl SEA zich richt op het adverteren en het genereren van verkeer via betaalde advertenties in zoekmachines. Beide strategieën kunnen complementair zijn en afhangen van de specifieke doelstellingen, budget en concurrentie van een bedrijf.

SEO Strategie en technische optimalisatie website

Technische SEO-optimalisatie van een website verwijst naar het proces van het verbeteren van de technische aspecten van een website om de zoekmachinevriendelijkheid en prestaties te bevorderen. Het omvat het aanpassen en optimaliseren van verschillende technische elementen om ervoor te zorgen dat zoekmachines de website gemakkelijk kunnen crawlen, indexeren en begrijpen.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van technische SEO-optimalisatie:

 • Crawlfouten oplossen: Zorg ervoor dat zoekmachines alle belangrijke pagina's van je website kunnen vinden en crawlen zonder obstakels, zoals dode links, 404-fouten en geblokkeerde pagina's.
 • Website-snelheid optimaliseren: Verbeter de laadtijd van je website, omdat snellere websites een betere gebruikerservaring bieden en hoger worden gerangschikt in zoekresultaten. Dit omvat het minimaliseren van serverreactietijd, optimaliseren van afbeeldingen, implementeren van browsercaching en het verminderen van onnodige code.
 • Mobielvriendelijkheid: Zorg ervoor dat je website goed werkt op mobiele apparaten. Gezien het groeiende aantal mobiele zoekopdrachten, hechten zoekmachines veel belang aan mobielvriendelijke websites.
 • SSL-certificaat: Implementeer een SSL-certificaat (HTTPS) op je website om een veilige en versleutelde verbinding te bieden. Dit helpt niet alleen bij de beveiliging van de gebruikersgegevens, maar kan ook een positief effect hebben op de SEO-ranking.
 • Gebruiksvriendelijkheid en structuur: Zorg voor een duidelijke navigatiestructuur en logische URL-structuur op je website. Dit maakt het voor zowel zoekmachines als gebruikers gemakkelijk om door de inhoud te navigeren.
 • XML-sitemaps en robots.txt-bestanden: Maak en optimaliseer een XML-sitemap om zoekmachines te helpen alle belangrijke pagina's van je website te ontdekken en indexeren. Met een robots.txt-bestand kun je zoekmachines vertellen welke delen van je site ze wel of niet moeten crawlen.
 • Canonicalisatie: Gebruik canonical tags om zoekmachines te laten weten welke versie van een pagina de voorkeursversie is wanneer er duplicaatcontent of meerdere URL's zijn die naar dezelfde inhoud verwijzen.
 • Gestructureerde gegevens: Implementeer gestructureerde gegevens (zoals schema.org-markeringen) om zoekmachines te helpen begrijpen waar je inhoud over gaat en om rijke zoekresultaten te genereren, zoals beoordelingen, prijzen, evenementen, enz.

Het optimaliseren van deze technische aspecten van je website kan de zichtbaarheid en ranking in zoekmachines verbeteren, wat uiteindelijk kan leiden tot meer organisch verkeer naar je site. Het is echter belangrijk op te merken dat technische SEO-optimalisatie slechts één aspect is van een uitgebreide SEO-strategie, en dat het ook belangrijk is om aandacht te besteden aan andere aspecten, zoals inhoudsoptimalisatie, linkbuilding en gebruikerservaring.

SEO Strategie zelf doen of uitbesteden?

Of je ervoor kiest om je SEO-strategie zelf te doen of uit te besteden, hangt af van verschillende factoren, zoals je kennisniveau, beschikbare tijd, budget en complexiteit van je website. Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het nemen van deze beslissing:

 1. Kennis en ervaring: SEO vereist een goede kennis van technische aspecten, inhoudsoptimalisatie, linkbuilding, zoekwoordonderzoek en analyse. Als je over voldoende kennis en ervaring beschikt, kun je ervoor kiezen om het zelf te doen. Als je echter niet bekend bent met SEO of als het een complexe website betreft, kan het uitbesteden van de SEO-taken aan experts voordelig zijn.
 2. Tijd: SEO is een voortdurend proces dat tijd en toewijding vergt. Het vereist het monitoren van prestaties, het bijwerken van inhoud, het uitvoeren van technische optimalisaties en het analyseren van gegevens. Overweeg of je voldoende tijd kunt besteden aan het uitvoeren van deze taken naast je andere verantwoordelijkheden. Als je geen tijd hebt om regelmatig aan SEO te werken, kan het uitbesteden ervan een goede optie zijn.
 3. Complexiteit van de website: Als je website technisch complex is, bijvoorbeeld met dynamische inhoud, e-commercefunctionaliteit of meerdere subdomeinen, kan het uitbesteden van SEO voordelig zijn. Experts hebben ervaring met het omgaan met dergelijke complexiteiten en kunnen de beste strategieën implementeren.
 4. Budget: Het uitbesteden van SEO kan een financiële investering vereisen. Het inhuren van een Online Marketing Bureau of een SEO-specialist kan kosten met zich meebrengen. Als je budget beperkt is, kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan, maar onthoud dat het op de lange termijn mogelijk meer tijd en moeite kan kosten om goede resultaten te behalen.
 5. Voortdurende veranderingen: SEO is een dynamisch veld en er zijn voortdurend veranderingen in algoritmes en best practices. Het vergt tijd en inspanning om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Als je er niet zeker van bent dat je deze voortdurende veranderingen kunt bijhouden, kan het uitbesteden van SEO je helpen profiteren van de expertise van professionals die up-to-date zijn met de laatste trends en ontwikkelingen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat je ervoor kunt kiezen om een hybride benadering te volgen, waarbij je bepaalde aspecten van SEO zelf doet en andere taken uitbesteedt. Bijvoorbeeld, je kunt de inhoudsoptimalisatie en linkbuilding zelf aanpakken, terwijl je de technische optimalisaties en geavanceerde analyses aan experts overlaat.

 

Hoe je je SEO Strategie ook vorm wilt geven, de experts van Aslan Webtech hebben jarenlange ervaring in de meest technische en recente SEO ontwikkelingen. We staan namelijk niet voor niets organisch (onbetaald) al jarenlang op pagina nummer 1 bovenaan! Wil jij dat ook? Neem dan contact op met ons, we helpen je graag verder.

Over het algemeen is het uitbesteden van SEO een goede optie als je niet over de nodige kennis, tijd of middelen beschikt om effectieve SEO-strategieën te implementeren. Het kan je helpen om de beste resultaten te behalen en je te concentreren op andere belangrijke aspecten

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley