Wat is HTTP?

Wat is HTTP?

Wat is HTTP? Wat is Apache?

HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol. Het is een protocol dat wordt gebruikt voor de communicatie tussen webbrowsers en webservers op het internet. Het is een set regels en protocollen die bepalen hoe informatie en gegevens worden uitgewisseld tussen de client (de webbrowser) en de server (de webserver).

HTTP maakt het mogelijk om webpagina’s op te vragen en te bekijken via het internet. Als je een URL (Uniform Resource Locator) in de adresbalk van je webbrowser invoert en op enter drukt, stuurt de browser een HTTP-verzoek naar de server waar de webpagina zich bevindt. De server stuurt vervolgens de gevraagde pagina terug naar de browser, die deze dan weergeeft op het scherm van de gebruiker.

HTTP is een stateless protocol, wat betekent dat de server geen informatie over eerdere verzoeken van de client onthoudt. Elke HTTP-verzoek en -reactie wordt als een op zichzelf staand verzoek beschouwd. Dit betekent dat elke keer dat de client een verzoek doet, de server dit als een nieuw verzoek behandelt en de nodige informatie terugstuurt.

HTTP wordt vaak gebruikt in combinatie met HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), dat een versleutelde en beveiligde versie van HTTP is die gevoelige informatie zoals wachtwoorden en creditcardgegevens beschermt tegen hackers en onderschepping door derden.

Wat is het verschil tusen HTTP en HTTPS?

Het belangrijkste verschil tussen HTTP en HTTPS is de beveiliging van de gegevensoverdracht tussen de webbrowser en de webserver.

HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol en is een protocol dat wordt gebruikt voor het overdragen van informatie op het internet. Het is echter niet beveiligd en biedt geen bescherming tegen hacking en onderschepping van gegevens.

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure en is een beveiligde versie van HTTP. HTTPS maakt gebruik van SSL/TLS (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security) om de gegevens tussen de webbrowser en de webserver te versleutelen. Dit betekent dat de gegevens die tussen de webbrowser en de webserver worden uitgewisseld, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie, niet kunnen worden onderschept door derden.

Met HTTPS kan de webbrowser ook de authenticiteit van de webserver verifiëren om ervoor te zorgen dat de webpagina die wordt weergegeven, afkomstig is van de juiste webserver en niet van een kwaadwillende partij die de gegevens probeert te onderscheppen of te manipuleren.

Kiezen voor HTTP of HTTPS?

Over het algemeen is HTTPS dus veiliger dan HTTP, vooral voor webpagina's die persoonlijke of gevoelige informatie bevatten. De meeste moderne webbrowsers geven ook een waarschuwing weer als de gebruiker probeert in te loggen op een website die alleen HTTP gebruikt, om hen te informeren dat de website minder veilig is.

 

Vind je dit lastige taal en vraag je je af of jouw website wel veilig is? Neem gerust contact op met de professionals van Aslan Webtech, we staan graag voor je klaar om je verder te helpen!

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley