Wat is een Online Marketing Bureau

Wat is een Online Marketing Bureau

Wat is een Online Marketing Bureau - wat is Analytics

Een online marketing bureau is een bedrijf dat zich richt op het leveren van diensten op het gebied van online marketing voor andere bedrijven en organisaties. Dit omvat een breed scala aan marketingactiviteiten die online worden uitgevoerd, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachineadverteren (SEA), social media marketing, e-mailmarketing, contentmarketing en nog veel meer.

Het doel van een online marketing bureau is om de online aanwezigheid van een bedrijf te verbeteren, het verkeer naar de website te vergroten, leads te genereren en de conversieratio te verhogen. Een online marketing bureau biedt meestal een combinatie van strategie, creativiteit, technologie en analyse om de online aanwezigheid van een bedrijf te verbeteren en zo meer waarde te creëren voor hun klanten.

Bedrijven die geen eigen interne online marketing team hebben, of die extra expertise en middelen nodig hebben, kunnen gebruik maken van de diensten van een online marketing bureau om hun online aanwezigheid te verbeteren en zo hun bedrijfsdoelen te bereiken. Tegenwoordig zijn er veel online marketing bureaus die ook websites maken. Zij hebben echter vaak niet de technische kennis in huis om een website te maken die ook technisch goed op orde is.

Webdeveloper vs Online Marketing Bureau

Er zijn verschillende voordelen van een webdeveloper ten opzichte van een online marketing bureau, afhankelijk van uw behoeften en doelen. Enkele van deze voordelen zijn:

 1. Technische expertise: Webdevelopers zijn meestal gespecialiseerd in het bouwen van websites en hebben vaak uitgebreide technische kennis. Dit kan van pas komen als u een complexe website wilt bouwen met specifieke functionaliteiten of als u problemen hebt met uw website die opgelost moeten worden.
 2. Ontwerp: Webdevelopers zijn meestal getraind in webdesign en kunnen u helpen een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website te ontwerpen die past bij uw merk en doelgroep.
 3. Aanpassingsvermogen: Webdevelopers zijn vaak zeer flexibel en in staat om zich aan te passen aan de specifieke behoeften van hun klanten. Dit kan nuttig zijn als u een specifieke visie heeft voor uw website die niet kan worden vervuld door standaard oplossingen.
 4. Ondersteuning: Webdevelopers bieden vaak uitgebreide ondersteuning en kunnen u helpen bij het oplossen van technische problemen of het aanbrengen van wijzigingen op uw website.

Daarnaast hebben de meeste webdevelopers kennis van programmeren. Zij hebben technische expertise, aanpassingsvermogen, efficiëntie, kostenbesparingen en volledige controle over de website. Het gaat er namelijk niet alleen om hoe goed je website eruit ziet, maar voornamelijk hoe de website technisch is opgebouwd en goed word onderhouden.

Voordelen Webdeveloper t.o.v. Online Marketing Bureau

 1. Technische expertise: Een programmeur heeft diepgaande technische kennis van programmeertalen, webtechnologieën en softwareontwikkeling. Dit stelt hen in staat om complexe problemen op te lossen en op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de klant.
 2. Aanpassingsvermogen: Programmeurs kunnen zich snel aanpassen aan nieuwe technologieën en ontwikkelingen in de markt. Dit zorgt ervoor dat de website up-to-date blijft en kan inspelen op veranderingen in de markt.
 3. Efficiëntie: Een programmeur is vaak efficiënter in het oplossen van technische problemen, omdat hij of zij de code van de website goed kent en de meest effectieve oplossingen kan identificeren en implementeren.
 4. Kostenbesparing: Als u een programmeur inhuurt om uw website te bouwen en te onderhouden, kan dit op de lange termijn kostenbesparend zijn, omdat u minder afhankelijk bent van externe partijen voor technische ondersteuning en updates.
 5. Controle over de website: Met een programmeur heeft u volledige controle over de code en de technologieën die worden gebruikt voor uw website. Dit biedt meer flexibiliteit en maatwerkopties en zorgt ervoor dat uw website uniek is en zich onderscheidt van andere websites in uw markt.

Aan de andere kant bieden online marketing bureaus vaak een breder scala aan diensten, waaronder zoekmachineoptimalisatie, sociale media marketing en online advertenties, en kunnen zij u helpen bij het ontwikkelen en implementeren van een uitgebreide online marketingstrategie. Dit kan vooral nuttig zijn als u op zoek bent naar een holistische benadering van uw online aanwezigheid en niet alleen geïnteresseerd bent in het bouwen van een website.

Bij Aslan Webtech hebben wij alle expertise in huis. Dankzij ons brede team aan specialisten kunnen wij niet alleen uw website design er prachtig uit laten zien, maar tevens technisch helemaal optimaliseren. Daarnaast hebben wij SEO & SEA specialisten in huis, die uw website ook nog eens hoog laten scoren in Google. Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen wat jouw business nodig heeft!

Online Marketing Burau niet online zichtbaar?

Het is inderdaad ironisch en potentieel zorgwekkend als een online marketingbureau zelf niet online zichtbaar is. Een effectieve online marketingstrategie omvat het vergroten van de online zichtbaarheid, het genereren van verkeer naar de website en het opbouwen van een sterk online merkimago. Het is daarom belangrijk dat een online marketingbureau zelf een goede online aanwezigheid heeft.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een online marketingbureau niet online zichtbaar is:

 1. Nieuw bedrijf: Het kan zijn dat het online marketingbureau een nieuw bedrijf is en nog niet voldoende tijd heeft gehad om hun eigen online aanwezigheid op te bouwen. Het kan enige tijd duren om een solide online reputatie op te bouwen en de zichtbaarheid te vergroten.
 2. Mismatch tussen diensten en doelmarkt: Het is mogelijk dat het online marketingbureau zich richt op een specifieke niche of doelmarkt waarvoor ze offline methoden gebruiken om klanten te bereiken. Ze kunnen zich bijvoorbeeld richten op lokale bedrijven en vertrouwen op mond-tot-mondreclame of traditionele marketingmethoden.
 3. Prioriteit van klanten: Het is ook mogelijk dat het online marketingbureau al zijn inspanningen en middelen richt op het promoten en verbeteren van de online zichtbaarheid van hun klanten, waardoor hun eigen online aanwezigheid wordt verwaarloosd.
 4. Gebrek aan effectieve strategie: Soms kunnen online marketingbureaus worstelen met hun eigen marketingstrategieën en het bereiken van zichtbaarheid voor zichzelf. Het kan zijn dat ze moeite hebben om de juiste methoden en kanalen te identificeren en toe te passen om hun eigen online aanwezigheid te verbeteren.

Als je op zoek bent naar een online marketingbureau, is het belangrijk om te evalueren of ze zelf een sterke online aanwezigheid hebben en in staat zijn om hun beloften waar te maken. Een betrouwbaar bureau zou transparant moeten zijn over hun eigen prestaties en succesverhalen met betrekking tot online zichtbaarheid.

Het is altijd raadzaam om een grondig onderzoek te doen voordat je met een online marketingbureau in zee gaat. Vraag naar referenties, bekijk hun klantenportfolio en lees recensies om een goed beeld te krijgen van hun capaciteiten en resultaten.

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley