Wat is Google?

Wat is Google?

Wat is Google E-A-T? Wat is eerste pagina ranking Google

Wat is Google? Google is een Amerikaans technologiebedrijf dat in 1998 werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het bedrijf is vooral bekend om zijn populaire zoekmachine, Google Search, maar biedt ook een breed scala aan andere producten en diensten, waaronder de Android-besturingssystemen voor mobiele apparaten, de Chrome-webbrowser, Google Maps, YouTube en Google Drive. Google’s zoekmachine is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld en biedt gebruikers toegang tot een enorme hoeveelheid informatie die op internet beschikbaar is. Google heeft haar zoekmachine uitgebreid met verschillende andere functies, zoals Google Images, Google News en Google Shopping, waarmee gebruikers kunnen zoeken naar afbeeldingen, nieuws en producten.

Google is een van de grootste en meest invloedrijke technologiebedrijven ter wereld en heeft zijn hoofdkantoor in Mountain View, Californië. Het bedrijf is bekend om haar innovatieve technologieën en haar motto “Don’t be evil”, dat oproept tot ethisch en verantwoord gedrag in de bedrijfsvoering.

Naast zijn zoekmachine heeft Google tal van andere producten en diensten gelanceerd die zijn ontworpen om ons dagelijks leven te verbeteren, waaronder Google Maps voor het vinden van locaties en het plannen van routes, Google Translate voor het vertalen van teksten in verschillende talen en Google Drive voor het opslaan en delen van bestanden in de cloud. Als je iets wilt vinden op internet, ga je snel “even Googlen”. Voor veel bedrijven is vindbaarheid belangrijk, dus om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen.

Wat is Google en welke diensten bieden ze?

Google biedt een breed scala aan diensten, waaronder:

  1. Google Search: De populaire zoekmachine van Google waarmee gebruikers toegang hebben tot een enorme hoeveelheid informatie die op internet beschikbaar is.
  2. Android: Het besturingssysteem voor mobiele apparaten dat door Google wordt ontwikkeld en dat wordt gebruikt door miljoenen smartphones en tablets over de hele wereld.
  3. Chrome: De webbrowser van Google die wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld om websites te bezoeken en te browsen.
  4. Google Maps: Een online kaart- en navigatiedienst waarmee gebruikers locaties kunnen vinden en routes kunnen plannen.
  5. Google Drive: Een cloudopslagdienst waarmee gebruikers bestanden kunnen opslaan, delen en synchroniseren op al hun apparaten.
  6. YouTube: Het populaire videoplatform waarop gebruikers video’s kunnen bekijken, uploaden en delen.
  7. Gmail: Een gratis e-maildienst waarmee gebruikers e-mails kunnen verzenden, ontvangen en organiseren.
  8. Google Translate: Een online vertaaldienst waarmee gebruikers tekst kunnen vertalen tussen verschillende talen.
  9. Google Photos: Een online foto-opslag- en beheerdienst waarmee gebruikers foto’s kunnen opslaan, organiseren en delen.

Naast deze diensten biedt Google ook verschillende andere producten en diensten, waaronder Google Docs, Google Sheets, Google Forms, Google Calendar, Google Meet, Google Hangouts en nog veel meer.

Google en vindbaarheid nieuwe website

Vindbaarheid in Google is een belangrijk aspect van online aanwezigheid voor bedrijven en organisaties. Het verwijst naar de mate waarin de website van een bedrijf of organisatie wordt getoond in de zoekresultaten van Google. Hoe hoger de website in de zoekresultaten verschijnt, hoe groter de kans dat mensen de website zullen bezoeken.

Het is belangrijk om een hoge vindbaarheid in Google te hebben, omdat de meeste mensen Google gebruiken om informatie te zoeken en omdat hoger gerangschikte websites in de zoekresultaten van Google over het algemeen meer verkeer en meer potentiële klanten aantrekken.

Om de vindbaarheid van een website in Google te verbeteren, zijn er verschillende strategieën die kunnen worden toegepast, waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO), contentmarketing, het gebruik van zoekwoorden, het verbeteren van de technische aspecten van de website, enzovoort. Het is belangrijk om te onthouden dat het verbeteren van de vindbaarheid in Google tijd en inspanning kost en dat het resultaat niet onmiddellijk zichtbaar zal zijn. Het vereist een gestructureerde en consistente aanpak om succesvol te zijn in de concurrentiële online wereld.

Wil je ook organisch beter gevonden worden in Google? Neem dan contact op met de SEO specialisten van Aslan Webtech, we staan graag voor je klaar om je verder te helpen!

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley