Wat is WordPress?

Wat is WordPress?

Wat is WordPress - Wordpress website maken

WordPress is een content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt om websites te maken en te beheren. Het is een open-source platform dat gratis beschikbaar is voor iedereen die een website wil maken en heeft een grote community van gebruikers en ontwikkelaars over de hele wereld. WordPress maakt het mogelijk om websites te ontwikkelen zonder uitgebreide programmeerkennis. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan thema’s, plug-ins en widgets die gebruikt kunnen worden om de look, functionaliteit en prestaties van een website aan te passen.

WordPress wordt veel gebruikt voor het maken van blogs, zakelijke websites, online winkels en nog veel meer. Het is een populaire keuze vanwege de flexibiliteit, aanpasbaarheid en de grote gemeenschap van ontwikkelaars die erachter staan.

Waarom WordPress CMS gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom WordPress CMS een goede keuze kan zijn voor het bouwen van een website. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste voordelen:

 • Gebruiksvriendelijkheid: WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen zonder technische kennis. Het heeft een intuïtieve interface die het eenvoudig maakt om nieuwe pagina’s, berichten en andere content te creëren en te beheren, zeker met een gebruiksvriendelijke builder.
 • Veelzijdigheid: WordPress is een zeer veelzijdig platform dat kan worden gebruikt voor het maken van verschillende soorten websites, zoals blogs, zakelijke websites, webshops, portfolio’s, enzovoort. Er zijn duizenden thema’s en plugins beschikbaar die de functionaliteit van je website kunnen uitbreiden en aanpassen aan je specifieke behoeften.
 • Open source: WordPress is een open source platform, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars voortdurend nieuwe functies en verbeteringen kunnen toevoegen aan het platform en dat er een grote community is die actief ondersteuning biedt.
 • SEO-vriendelijkheid: WordPress is van nature geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor het makkelijker wordt om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Het bevat bijvoorbeeld een ingebouwde functie om SEO-titels en metabeschrijvingen aan pagina’s en berichten toe te voegen, en er zijn ook tal van plugins beschikbaar die kunnen helpen bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines.
 • Schaalbaarheid: WordPress is schaalbaar en kan gemakkelijk worden uitgebreid naarmate je bedrijf groeit. Je kunt nieuwe pagina’s en berichten toevoegen, nieuwe functies integreren en de prestaties van je website verbeteren door caching en andere optimalisatietechnieken te gebruiken.
 • Community: WordPress heeft een grote en actieve community van ontwikkelaars en gebruikers die je kunnen helpen bij het oplossen van problemen en het vinden van antwoorden op je vragen. Er zijn veel forums en websites die zich richten op WordPress en waar je tips en tricks kunt vinden om het meeste uit je website te halen.

Al met al biedt WordPress een aantal voordelen ten opzichte van andere CMS-platformen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor het bouwen van een website.

 

Nadelen gebruik gratis plugins wordpress

Er zijn enkele nadelen verbonden aan het gebruik van gratis plugins in WordPress, waaronder:

 1. Beperkte functionaliteit: Gratis plugins bieden vaak slechts beperkte functionaliteit in vergelijking met premium plugins.
 2. Veiligheid: Gratis plugins worden niet altijd regelmatig bijgewerkt en kunnen kwetsbaarheden bevatten die cybercriminelen kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot uw website.
 3. Slechte kwaliteit: Gratis plugins worden niet altijd getest op kwaliteit en kunnen slecht zijn geprogrammeerd, wat kan leiden tot prestatieproblemen en conflicten met andere plugins of thema’s.
 4. Geen ondersteuning: Gratis plugins worden vaak niet ondersteund door de ontwikkelaars en u kunt geen technische ondersteuning of hulp krijgen als u problemen ondervindt.
 5. Bloat: Gratis plugins kunnen code bevatten die niet nodig is voor uw website, wat kan leiden tot langzamere laadtijden en prestatieproblemen.

Het is belangrijk om de beoordelingen, recensies en de reputatie van de ontwikkelaar te onderzoeken voordat u een gratis plugin installeert, en ervoor te zorgen dat deze regelmatig wordt bijgewerkt. Als u de volledige functionaliteit en ondersteuning wilt, is het de moeite waard om te overwegen om een premium plugin aan te schaffen.

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley