Wat is Google E-A-T

Wat is Google E-A-T

Wat is Google E-A-T?

Google E-A-T staat voor Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness. Oftewel Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid. Het is een term die door Google wordt gebruikt om de kwaliteit van content op een website te beoordelen en te bepalen hoe relevant en waardevol deze is voor de zoekopdracht van de gebruiker. Met E-A-T wil Google ervoor zorgen dat gebruikers alleen hoogwaardige en betrouwbare informatie krijgen wanneer ze zoeken naar antwoorden op hun vragen. Dit is met name van belang voor websites die inhoudelijke informatie delen over gezondheid, financiën en andere belangrijke onderwerpen.

Uitleg van Google E-A-T:

  • Expertise verwijst naar de kennis en vaardigheden die een auteur of een website heeft op een bepaald gebied. Het toont aan dat de auteur of de website over de juiste kennis en ervaring beschikt om betrouwbare informatie te geven.
  • Autoriteit gaat over de reputatie en bekendheid van de auteur of website in de branche of op het gebied waarover zij schrijven. Hoe meer autoriteit een auteur of website heeft, hoe waarschijnlijker het is dat hun inhoud van hoge kwaliteit is.
  • Betrouwbaarheid heeft betrekking op de geloofwaardigheid en vertrouwen die een auteur of website opbouwt bij zijn lezers. Dit houdt in dat er geen twijfel bestaat over de juistheid en integriteit van de informatie die ze delen.

Het is belangrijk om te onthouden dat E-A-T slechts één factor is die Google gebruikt om de kwaliteit van content te beoordelen en te rangschikken in de zoekresultaten. Andere factoren zoals zoekwoordrelevantie, site-architectuur en links van hoge kwaliteit spelen ook een belangrijke rol in het algoritme van Google.

Google E-A-T: Expertise

Google E-A-T expertise verwijst naar de mate waarin de inhoud op een website wordt geschreven door auteurs met de juiste kennis en ervaring op een bepaald gebied. Google beoordeelt de expertise van de auteurs op basis van hun opleiding, werkervaring, publicaties en andere relevante factoren.

Als een website inhoud publiceert over een bepaald onderwerp, dan is het belangrijk dat de auteurs op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen op dat gebied en dat zij beschikken over de juiste kennis om betrouwbare informatie te verstrekken aan de lezers.

Een website die veel aandacht besteedt aan het aantonen van de expertise van haar auteurs kan een hogere positie krijgen in de zoekresultaten van Google. Dit komt omdat Google ervan uitgaat dat een website met expertise de meest waardevolle en nuttige informatie biedt voor de gebruikers van Google.

Het is belangrijk om te vermelden dat de expertise van de auteurs niet het enige criterium is waarmee Google de kwaliteit van content beoordeelt. Er zijn tal van andere factoren die meespelen in de beoordeling, zoals de relevantie van de inhoud, de autoriteit van de website en de betrouwbaarheid van de informatie. Door aandacht te besteden aan al deze factoren, kan een website haar positie in de zoekresultaten van Google verbeteren.

Google E-A-T: Authoritativeness

Google E-A-T Authoritativeness verwijst naar de reputatie en bekendheid van de auteur of website in de branche of op het gebied waarover zij schrijven. Hoe meer autoriteit een auteur of website heeft, hoe waarschijnlijker het is dat hun inhoud van hoge kwaliteit is.

Google beoordeelt de autoriteit van een website op basis van verschillende factoren, zoals het aantal kwalitatieve links naar de website, de betrokkenheid van de website in de online community, de erkenning van de website door experts in de branche en de geschiedenis van de website.

Een website met een sterke autoriteit wordt beschouwd als een betrouwbare bron van informatie en kan een hogere positie in de zoekresultaten van Google krijgen. Dit komt omdat Google ervan uitgaat dat websites met autoriteit de meest waardevolle en nuttige informatie bieden voor de gebruikers van Google.

Het is belangrijk om op te merken dat de autoriteit van een website niet het enige criterium is waarmee Google de kwaliteit van content beoordeelt. Andere factoren zoals expertise, betrouwbaarheid en relevantie van de inhoud spelen ook een belangrijke rol bij het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten van Google.

Google E-A-T: Trustworthiness

Google E-A-T Trustworthiness verwijst naar de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van de informatie op een website. Het gaat erom of de informatie op een website correct en nauwkeurig is, of het afkomstig is van betrouwbare bronnen en of het voldoet aan de normen voor journalistieke integriteit en ethiek.

Google beoordeelt de betrouwbaarheid van een website aan de hand van verschillende factoren, zoals de accuraatheid en consistentie van de informatie, de transparantie over de bronnen van de informatie en de verantwoording voor de gepubliceerde inhoud. Google kijkt ook naar de gebruikerservaring op de website, zoals de veiligheid, toegankelijkheid en privacybeleid.

Een website die als betrouwbaar wordt beschouwd, kan een hogere positie in de zoekresultaten van Google krijgen, omdat Google ervan uitgaat dat betrouwbare websites de meest waardevolle en nuttige informatie bieden voor de gebruikers van Google.

Het is belangrijk om op te merken dat betrouwbaarheid niet het enige criterium is waarmee Google de kwaliteit van content beoordeelt. Andere factoren zoals expertise, autoriteit en relevantie van de inhoud spelen ook een belangrijke rol bij het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten van Google.

Onlangs opgeleverde Websites:

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech Flex Taxi Breda
FlexTaxi Breda
Recent een contract afgesloten voor mijn 2 websites. Heb een goed en eerlijk gesprek gehad over wat ik verwachtte en hebben mij goed geholpen met mijn websites. Hopelijk komt het allemaal weer goed door Aslan webtech heb enorm vertrouwen in ze en het werk wat ze hebben geleverd qua design en teksten is ook goed. Kan het iedereen behalve mijn concurrentie uit mijn eigen regio aanraden om uw website of seo hier uit te besteden.
Website laten maken Aslan Webtech Dadeldates
Dadeldates
Top samenwerking gehad met dream team Petra & Halil! Duidelijke communicatie, prettig in de omgang, vakkundig, flexibel en meedenkend. Ben erg blij met het resultaat van de website en de daarbij behorende diensten die ze aanbieden.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech Vice City Cars
Vice City Cars
Hele fijne team, waar je alles snel geregeld krijgt en ze goed naar je wensen luisteren! Contact is heel fijn en makkelijk! Ben heel tevreden . Wij hebben heel veel complimenten gekregen voor onze website.