Wat is Elementor?

Wat is Elementor?

Wat is Elementor? website laten maken Eindhoven website laten maken Almere website laten maken Den Bosch website laten maken Tilburg website laten maken Utrecht

Elementor is een populaire visuele plugin om pagina’s te bouwen voor WordPress, waarmee gebruikers gemakkelijk aangepaste websites kunnen maken zonder dat er veel programmeerkennis nodig is. Het stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk aangepaste lay-outs te maken voor pagina’s en berichten, en biedt een grote verscheidenheid aan widgets en modules om de functionaliteit van de site uit te breiden.

Wat kun je met Elementor?

Met Elementor kunnen gebruikers via een drag-and-drop-interface inhoudselementen op de pagina plaatsen en aanpassen, waardoor het ontwerp- en bewerkingsproces veel gemakkelijker en efficiënter wordt. Elementor biedt ook een grote databank aan gemaakte sjablonen en blokken die gebruikers als startpunt kunnen gebruiken voor hun eigen ontwerp, en het beschikt over een responsive modus die het mogelijk maakt om het design gemakkelijk aan te passen aan verschillende schermformaten.

Elementor heeft ook een groot aantal add-ons en integraties beschikbaar waarmee gebruikers extra functionaliteit kunnen toevoegen aan hun websites, zoals formulieren, pop-ups, e-commerce functies, social media integraties en meer. Het is een zeer populaire en krachtige tool voor het bouwen van aangepaste WordPress-websites.

Voordelen Elementor

Elementor is een populaire page builder-plugin voor WordPress. Enkele voordelen van Elementor zijn:

 1. Gebruiksvriendelijk: Elementor heeft een zeer efficiënte en gebruiksvriendelijke interface waarmee je gemakkelijk en snel pagina's kunt maken.
 2. Volledige controle: Met Elementor heb je volledige controle over het ontwerp van je pagina's. Je kunt elementen op de pagina eenvoudig verplaatsen, wijzigen en aanpassen.
 3. Snellere ontwikkeling: Met Elementor kun je snel professionele pagina's ontwikkelen zonder dat je diepgaande kennis van HTML, CSS, PHP en JavaScript nodig hebt.
 4. Uitgebreide functionaliteit: Elementor biedt veel functies zoals integratie met populaire e-commerceplatforms, formulierbouwers en e-mailmarketingdiensten.
 5. Responsive ontwerp: Elementor biedt de mogelijkheid om responsive websites te maken, zodat jouw website optimaal wordt weergegeven op verschillende apparaten zoals desktops, laptops, tablets en smartphones.
 6. Custom CSS: Elementor biedt de mogelijkheid om Custom CSS toe te voegen, wat handig kan zijn voor meer geavanceerde gebruikers die meer controle willen over de styling van hun website.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat Elementor ook nadelen kent, net als alle andere page builders. De website kan er trager van worden en er kunnen mogelijk compatibiliteitsproblemen met andere plugins optreden. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig te overwegen of Elementor geschikt is voor jouw website voordat je het gaat gebruiken.

Nadelen van Elementor

Hoewel Elementor een krachtige en populaire visuele paginabouwer is, heeft het ook enkele nadelen. Hier zijn een paar mogelijke nadelen van het gebruik van Elementor:

 1. Leercurve: Hoewel Elementor gebruiksvriendelijk is, kan het een tijdje duren voordat gebruikers het onder de knie hebben. Sommige gebruikers hebben misschien wat meer tijd en training nodig om alle functies en mogelijkheden van de plugin volledig te begrijpen.
 2. Snelheid: Het kan zijn dat Elementor de laadtijd van een website vertraagt. Dit is echter sterk afhankelijk van de configuratie en optimalisatie van de website, en niet specifiek te wijten aan Elementor.
 3. Beperkte toegang tot code: Hoewel Elementor de mogelijkheid biedt om aangepaste code toe te voegen, is de toegang tot de code beperkter dan bij het handmatig bouwen van een website. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die zeer specifieke en complexe aanpassingen willen maken.
 4. Mogelijkheid van lock-in: Wanneer je een website bouwt met Elementor, ben je afhankelijk van de plugin om het ontwerp en de functionaliteit van je website te behouden. Als je later besluit om Elementor niet meer te gebruiken, kan dit betekenen dat je de hele website opnieuw moet bouwen of veel tijd en moeite moet steken in het omzetten van de inhoud.
 5. Kosten: Terwijl Elementor een gratis versie heeft, biedt de betaalde versie van de plugin meer geavanceerde functies. Voor gebruikers die deze extra functies nodig hebben, kunnen de kosten van Elementor oplopen.

Wil je een nieuwe website laten maken maar weet je niet zo goed hoe, wat of waar?

Neem dan contact op met de specialisten van Aslan Webtech, of vul het offerte formulier in. We horen graag van je!

 

Onlangs opgeleverde Websites:

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech Flex Taxi Breda
FlexTaxi Breda
Recent een contract afgesloten voor mijn 2 websites. Heb een goed en eerlijk gesprek gehad over wat ik verwachtte en hebben mij goed geholpen met mijn websites. Hopelijk komt het allemaal weer goed door Aslan webtech heb enorm vertrouwen in ze en het werk wat ze hebben geleverd qua design en teksten is ook goed. Kan het iedereen behalve mijn concurrentie uit mijn eigen regio aanraden om uw website of seo hier uit te besteden.
Website laten maken Aslan Webtech Dadeldates
Dadeldates
Top samenwerking gehad met dream team Petra & Halil! Duidelijke communicatie, prettig in de omgang, vakkundig, flexibel en meedenkend. Ben erg blij met het resultaat van de website en de daarbij behorende diensten die ze aanbieden.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech Vice City Cars
Vice City Cars
Hele fijne team, waar je alles snel geregeld krijgt en ze goed naar je wensen luisteren! Contact is heel fijn en makkelijk! Ben heel tevreden . Wij hebben heel veel complimenten gekregen voor onze website.