Wat is PHP 8.0

Wat is PHP 8.0?

PHP 8.0 is de nieuwste versie van de programmeertaal PHP (Hypertext Preprocessor), die voornamelijk wordt gebruikt voor het ontwikkelen van dynamische websites en webtoepassingen. PHP 8.0 werd uitgebracht op 26 november 2020 en is een belangrijke update ten opzichte van eerdere versies van PHP.

PHP 8.0 biedt verschillende nieuwe functies en verbeteringen, waaronder verbeterde prestaties, betere typecasting, efficiëntere foutafhandeling, verbeterde consistentie en meer mogelijkheden voor ontwikkelaars. PHP 8.0 heeft ook verschillende verouderde functies verwijderd en enkele wijzigingen aangebracht in de syntax, waardoor sommige oudere code mogelijk moet worden bijgewerkt om te kunnen werken met de nieuwe versie.

Wat zijn de verbeteringen in PHP 8.0?

Enkele van de belangrijkste functies en verbeteringen in PHP 8.0 zijn onder meer:

• JIT-compiler (Just-In-Time): dit is een nieuwe functie die de prestaties van PHP verbetert door het mogelijk te maken om code op de vlieg te compileren en uit te voeren.
  • Named Arguments: deze functie maakt het mogelijk om argumenten aan functies door te geven op basis van hun naam, in plaats van hun positie in de argumentenlijst.
  • Union Types: dit is een nieuwe manier om de typecasting van variabelen te bepalen, waardoor ontwikkelaars meer flexibiliteit hebben bij het werken met variabelen van verschillende types.
  • Throw Expressions: dit is een nieuwe manier om fouten af te handelen in PHP, waardoor het gemakkelijker wordt om fouten op te vangen en te verwerken in de code.

Over het algemeen biedt PHP 8.0 een aantal belangrijke verbeteringen en nieuwe functies die het voor ontwikkelaars gemakkelijker maken om snelle, krachtige en schaalbare webtoepassingen te bouwen. Een voorbeeld van een bekend systeem dat gebouwd is met PHP, is bijvoorbeeld WordPress.

Wordpress en PHP 8.0

WordPress is een contentmanagementsysteem dat is gebouwd met behulp van de programmeertaal PHP. WordPress draait op de webserver en vereist dus een PHP-compatibele webhostingomgeving om te functioneren. De nieuwste versie van WordPress (vanaf mei 2023) is WordPress 6.1 en vereist minimaal PHP 7.4 of hoger.

WordPress maakt gebruik van PHP om de serverzijde logica uit te voeren en de inhoud van de website dynamisch te genereren op basis van de gegevens die zijn opgeslagen in de database. PHP is dus een cruciaal onderdeel van WordPress en een goede kennis van PHP kan helpen bij het aanpassen en ontwikkelen van WordPress-websites.

Wil jij een nieuwe website laten maken? Neem dan contact op met de specialisten van Aslan Webtech, of vul het offerte formulier in. We horen graag van je!

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley