Wat zijn NAW-gegevens?

Wat zijn NAW-gegevens?

NAW-gegevens is een afkorting die staat voor Naam, Adres en Woonplaats. Deze gegevens worden vaak gebruikt als basisinformatie voor het identificeren en communiceren met een persoon of organisatie.

Wat betekent de afkorting NAW-gegevens?

De betekenis van NAW-gegevens is heel simpel:

“N” staat voor Naam

“A” staat voor Adres

“W” staat voor Woonplaats

De naam van een persoon is de aanduiding waarmee deze persoon bekend staat, terwijl het adres en de woonplaats de locatie aanduiden waar de persoon woont. Het adres is de straat plus het nummer. De Woonplaats is doorgaans de postcode plus de plaats waar de persoon woont. Samen vormen deze gegevens de NAW-gegevens van een persoon.

Bedrijven en overheidsinstanties verzamelen vaak NAW-gegevens van hun klanten of gebruikers om hun diensten te kunnen leveren en contact met hen op te nemen. Het is belangrijk om zorgvuldig om te gaan met deze gegevens en de privacy van de betrokken personen te respecteren. Heb je een website? Dan staan de NAW-gegevens meestal onderin in de Footer en op de contactpagina van jouw website.

Zijn NAW-gegevens beschermd?

Ja, NAW-gegevens zijn beschermd onder de privacywetgeving. NAW-gegevens verwijzen naar de naam, adres en woonplaats van een persoon en worden beschouwd als persoonlijke informatie die onderhevig is aan bescherming onder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in de Europese Unie.

De AVG bepaalt dat persoonlijke informatie alleen mag worden verzameld, gebruikt, verwerkt en bewaard als er een rechtmatige grondslag voor is, zoals toestemming van de betrokkene, of als het noodzakelijk is voor de uitvoering van een contract, of voor het naleven van een wettelijke verplichting. Daarnaast bepaalt de AVG ook dat persoonlijke informatie adequaat beveiligd moet worden en alleen mag worden gedeeld met derden als er een legitieme reden voor is en de betrokkene hiervan op de hoogte is gesteld.

Als jouw NAW-gegevens worden verzameld, gebruikt of opgeslagen door een bedrijf, heb je altijd het recht om te weten welke informatie er wordt verzameld en waarvoor het wordt gebruikt. Je hebt ook het recht om te verzoeken dat jouw gegevens worden gewist of gecorrigeerd als ze onjuist zijn.

Onlangs opgeleverde Websites:

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech Flex Taxi Breda
FlexTaxi Breda
Recent een contract afgesloten voor mijn 2 websites. Heb een goed en eerlijk gesprek gehad over wat ik verwachtte en hebben mij goed geholpen met mijn websites. Hopelijk komt het allemaal weer goed door Aslan webtech heb enorm vertrouwen in ze en het werk wat ze hebben geleverd qua design en teksten is ook goed. Kan het iedereen behalve mijn concurrentie uit mijn eigen regio aanraden om uw website of seo hier uit te besteden.
Website laten maken Aslan Webtech Dadeldates
Dadeldates
Top samenwerking gehad met dream team Petra & Halil! Duidelijke communicatie, prettig in de omgang, vakkundig, flexibel en meedenkend. Ben erg blij met het resultaat van de website en de daarbij behorende diensten die ze aanbieden.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech Vice City Cars
Vice City Cars
Hele fijne team, waar je alles snel geregeld krijgt en ze goed naar je wensen luisteren! Contact is heel fijn en makkelijk! Ben heel tevreden . Wij hebben heel veel complimenten gekregen voor onze website.