Wat kost een website laten maken?

Wat kost een website laten maken?

Wat kost een website laten maken Aslan webtech

Wil je een website laten maken en ben je benieuwd wat de kosten zijn?

Wat kost een website laten maken? Als je een nieuwe website wilt laten maken, ga je op zoek naar de juiste partij voor jou en wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. Uiteraard wil je niet alleen een nieuwe website, maar ook een betrouwbare partner die je kan adviseren en die je website in de toekomst kan onderhouden. Een webontwikkelaar met ervaring, een mooi portfolio en gemakkelijk in de communcatie. En uiteraard moet het budget aansluiten met wat voor jou mogelijk is. De kosten van een website laten maken kunnen enorm variëren, afhankelijk van verschillende factoren en uiteraard jouw wensen. Laten we eens kijken wat allemaal mogelijk is.

 

Wat kost een website laten maken nu precies?

Er wordt heel wat geroepen en geschreven in de markt, wat precies de kosten van een nieuwe website zijn. Het antwoord is echter niet zo eenvoudig, omdat je een eenvoudige One Pager website gemaakt met WordPress CMS nu eenmaal niet kunt vergelijken met een grote maatwerk website. En dan is een “maatwerk website” bij de ene partij een website die volledig vanuit de codes is opgebouwd, terwijl de andere partij een maatwerk website bestempeld als een template die op maat wordt gevuld. Je kunt ervan uitgaan, dat hoe groter en gecompliceerder de website is, hoe hoger de prijzen zullen zijn.

 

Bij Aslan Webtech liggen de prijzen als volgt:
 • Een OnePager website wordt gemaakt vanaf € 299,-
 • Een website tot 5 pagina’s (Pakket Populair) wordt gemaakt vanaf € 599,-
 • Een website tot 10 pagina’s (Pakket Premium) wordt gemaakt vanaf € 799,- met mogelijkheid tot uitbreiding van meerdere pagina’s
 • Een maatwerk website – volledig opgebouwd vanuit de codes – is altijd in overleg

 

Omdat er zoveel factoren komen kijken bij de vraag “Wat kost een website laten maken?”, is het vaak appels met peren vergelijken. Heb je vragen over wat het beste bij jou past of wil een een eerlijk advies over de kosten? Neem gerust contact met ons op.

 

Welke kosten komen er bij een website laten maken?

Een website laten maken kost altijd een eenmalig bedrag. Voor dat bedrag wordt de website gemaakt. Daarnaast zijn er jaarlijks terugkerende kosten. Denk daarbij aan Domeinregistratie en Hosting. Als je kiest voor extra funtionaliteiten, kan het zijn dat er jaarlijkse licentiekosten in rekening worden gebracht. Verder is het belangrijk dat de website regelmatig onderhouden wordt. Laat je geen onderhoud plegen aan je website, dan kan het zijn dat je website al snel niet meer goed draait of onveilig wordt. Overleg alle terugkomende kosten altijd vooraf goed met je website ontwikkelaar, zodat je weet welke kosten er jaarlijks terugkomen.

Er zijn ook partijen die het eerste jaar “gratis” wat weggeven, maar waar je de jaren daarop veelal veel duurder uit bent dan dat je voor een partij kiest die openheid geeft van kosten. Transparantie in de kosten is erg belangrijk als je een website wilt laten maken. Een eenduidig antwoord op de vraag “Wat kost een website laten maken?” is dan ook veel uitgebreider dan een eenmalig bedrag.

 

Wat kost een maatwerk website?

Een maatwerk website kost over het algemeen meer dan een standaard website. Dit komt bijvoorbeeld door:

 1. Uniek ontwerp: Een maatwerk website wordt gemaakt met een uniek design dat volledig is afgestemd op de behoeften, branding en visuele kenmerken van jouw bedrijf. Dit kan hogere kosten met zich meebrengen.
 2. Aanpassingsmogelijkheden en functionaliteit: Een maatwerk website biedt aanzienlijk meer aanpassingsmogelijkheden en functionaliteiten ten opzichte van standaardoplossingen. Het ontwikkelteam moet extra tijd en moeite investeren om aan specifieke vereisten te voldoen en op maat gemaakte functionaliteiten te integreren. Dit vergt verregaande kennis van technologieën en extra programmeerwerk, wat hogere kosten met zich meebrengt.
 3. Complexiteit en technische uitdagingen: Maatwerk websites kunnen complexer zijn dan standaardoplossingen, vooral wanneer er geavanceerde functionaliteiten of integraties met andere systemen nodig zijn. Het omgaan met technische uitdagingen en het oplossen van complexe vraagstukken vereist de benodigde expertise en tijdsinvestering van de webbouwers.
 4. Uitgebreide testen en kwaliteitsbewaking: Een grondig test- en kwaliteitsbewakingsproces is erg belangrijk voor maatwerk websites zodat de website soepel en foutloos funcitoneert. Hierbij horen testen op verschillende apparaten, browsers en schermformaten, en het testen van functionaliteiten. Deze uitgebreide test- en kwaliteitsbewakingsinspanningen vragen om extra tijd en investering.
 5. Ondersteuning en onderhoud: Na de livegang van de website is regelmatig onderhoud en updaten  noodzakelijk om veiligheid, prestaties en functionaliteit te garanderen. De doorlopende ondersteuning en regelmatig onderhoud is noodzakelijk. De website bouwer moet beschikbaar zijn om eventuele problemen op te lossen en updates uit te voeren.

 

Kort samengevat, de hogere kosten van een maatwerk website worden gerechtvaardigd door de unieke ontwerpen, uitgebreide functionaliteiten, complexiteit, technische expertise en aanhoudende ondersteuning die bij het ontwikkelingsproces komen kijken. Een maatwerk website biedt de mogelijkheid om een op maat gemaakte online aanwezigheid te creëren die volledig is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van jouw bedrijf. Deze aangepaste oplossing gaat echter gepaard met hogere kosten dan een standaard website.

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een maatwerk website? Neem dan contact op met het team van Aslan Webtech. Wij hebben ervaring met verschillende programmeertalen en helpen je graag bij het kiezen van de beste oplossing voor jouw bedrijf.

Er zijn zoveel website bouwers, wie is de juiste keuze voor jou?

Er zijn veel aanbieders in de markt als het gaat om een website laten maken. Het belangrijkste is, dat je een goed gevoel hebt bij de webdesigner waar je voor kiest. Let sowieso op de volgende zaken:

 1. Portfolio en ervaring: Bekijk het portfolio van de websitebouwer om eerdere projecten te bekijken. Maken ze verschillende soorten websites en maken ze een uniek webdesign? Hebben ze ervaring met het soort website dat jij nodig hebt?
 2. Referenties en reviews: Bekijk de Google reviews en lees de referenties die eerdere klanten hebben gegeven. Dan krijg je een goed beeld van ervaring van anderen. Laten we wel wezen, dat doe je bij eigenlijk alles wat je online koopt, waarom zou een website anders zijn?
 3. Expertise en technische vaardigheden: Controleer of de webbouwer beschikt over de nodige technische kennis en vaardigheden om aan jouw behoeften te voldoen. Ze moeten bekend zijn met relevante programmeertalen, CMS-systemen en alle nodige technologieën. Er zit een groot verschil tussen bedrijven die alleen webdesign verzorgen, of websitebouwers die van oudsher verstand hebben van de techniek. Je website moet er niet alleen mooi uitzien, maar moet ook technisch in orde zijn. Vraag er gerust naar als je je gaat oriënteren, zodat je ook in de toekomst een goed draaiende website hebt.
 4. Communicatie en samenwerking: Effectieve communicatie is essentieel. Kies een bouwer die goed luistert naar jouw wensen en ideeën en in staat is om constructief met je samen te werken gedurende het hele proces. Een partij die snel kan schakelen en jouw nieuwe website in no time online heeft staan. Dan kun jij ook lekker door met de business.
 5. Creativiteit en ontwerp: Beoordeel de creatieve vaardigheden van de webbouwer aan de hand van hun eerdere ontwerpen. Kunnen ze unieke en functionele webdesigns ontwerpen? Als je eerder gemaakte websites uit het portfolio met elkaar vergelijkt, zie je al snel of er een standaard template telkens opnieuw gevuld wordt, ofdat er telkens een nieuw en fris design wordt ontworpen dat aansluit bij jouw doelgroep.
 6. Responsiviteit en mobiele optimalisatie: Het is tegenwoordig erg belangrijk dat jouw nieuwe website er niet alleen op je desktop goed uit ziet, maar ook op tablet en mobiel. Er zijn partijen die roepen dat alle templates voortaan standaard responsive zijn, maar dat is niet zo. Het is niet vanzelfsprekend dat je website er op verschillende apparaten en schermformaten ook responsive uitziet.
 7. Budget en kosten: Bespreek van tevoren de kosten en het budget met de website bouwer zodat je een helder beeld hebt of het allemaal binnen je budget past. Zorg ervoor dat er duidelijkheid is over eventuele bijkomende kosten of jaarlijks terugkerende kosten.
 8. Wanneer is de website klaar? Overleg met de website bouwer wanneer je je nieuwe website graag online wilt hebben. Lever op tijd alle gewenste informatie aan zoals teksten, foto's of je logo, zodat het project lekker vlot door kan lopen.
 9. Ondersteuning en onderhoud: Informeer naar onderhoud en ondersteuning nadat de website online is gegaan. Een goede webbouwer zorgt ervoor dat jouw website niet alleen staat als een huis, maar dat hij ook de komende jaren goed blijft draaien en up-to-date blijft. Het is zonde van je investering als je daar geen rekening mee houdt.
 10. Overeenkomst en contract: Zorg ervoor dat alle details, afspraken en verwachtingen schriftelijk worden vastgelegd in een overeenkomst of contract voordat het werk begint. Bij Aslan Webtech kun je rekenen op een heldere offerte en transparante werkwijze. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

 

Kortom, er zijn veel zaken om rekening mee te houden. Het beste is, om in gesprek te gaan met een partij die jou betrouwbaar lijkt. Een partner voor de toekomst voor wat betreft jouw nieuwe website.

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley