Wat is Placeholder?

Wat is Placeholder?

Wat is Placeholder

Een placeholder is een tijdelijke aanduiding of aanduidingstekst die wordt gebruikt in de plaats van de uiteindelijke inhoud van een element op een webpagina of in een formulier. Het wordt vaak gebruikt om de gebruiker te informeren welk type inhoud in een bepaald veld wordt verwacht of om een ​​voorbeeld te geven van de gewenste indeling of notatie.

Een veel voorkomend voorbeeld van een placeholder is een leeg tekstveld op een webformulier met een lichtgrijze tekst die de gebruiker informeert welk type informatie in dat veld moet worden ingevoerd. Bijvoorbeeld, in het tekstveld voor een e-mailadres kan een placeholder “Voer uw e-mailadres in” zijn.

Wanneer worden Placeholders gebruikt?

Placeholders worden ook vaak gebruikt voor afbeeldingen, waarbij de definitieve afbeelding later wordt ingevoegd. Dit kan handig zijn tijdens de ontwikkeling van een website, zodat de plaats van de afbeelding en de grootte van het element kunnen worden bepaald voordat de uiteindelijke afbeelding beschikbaar is.

Over het algemeen zijn placeholders nuttig voor het bieden van visuele aanwijzingen voor gebruikers over welk type informatie er in een element moet worden ingevoerd. Ze kunnen helpen om de bruikbaarheid en het ontwerp van webpagina’s te verbeteren en de gebruikerservaring te verbeteren.

Bekende placeholders

Enkele voorbeelden van bekende placeholders zijn:

  • Lorem ipsum - een Latijnse tekst die vaak wordt gebruikt als tijdelijke aanduiding voor de uiteindelijke tekst op een webpagina of in een ontwerp.
  • Gray man - een tijdelijke afbeelding die vaak wordt gebruikt voor afbeeldingen die nog niet zijn voltooid of nog niet beschikbaar zijn.
  • "N/A" (not applicable) - tijdelijke content die wordt gebruikt om aan te geven dat een bepaald veld niet van toepassing is of dat de informatie niet beschikbaar is.
  • "//____" - een placeholder die wordt gebruikt in datumvelden om aan te geven welk formaat van datum de gebruiker moet invoeren.
  • "[Your Name]" - een placeholder in e-mailsjablonen die de ontvanger uitnodigt om hun eigen naam in te voeren.
  • "Click here to add a title" - een placeholder in een tekstverwerker die de gebruiker aanmoedigt om een titel voor hun document in te voeren.

De specifieke placeholders die worden gebruikt, kunnen afhankelijk zijn van de toepassing en het ontwerp, maar ze worden over het algemeen gebruikt om de gebruiker te helpen bij het invoeren van de juiste informatie en om de uiteindelijke weergave van de webpagina of het document te vergemakkelijken. Let wel op, als je tijdelijke placeholders zoals Lorem Ipsum teksten gebruikt dat je deze alsnog wel wijzigt op je website. Anders lijkt het alsof de website gehackt of onveilig is.

Lorem Ipsum als tijdelijke tekst

Lorem Ipsum wordt vaak gebruikt als tijdelijke tekst in ontwerp, lay-out en print toepassingen. Het is een standaard dummy tekst die al sinds de 16e eeuw wordt gebruikt en is ontworpen om eruit te zien als normale tekst, maar in feite is het onzin. Het bestaat uit Latijnse woorden en woorddelen die willekeurig zijn samengevoegd, zodat de nadruk ligt op de vorm van de letters en niet op de betekenis van de tekst. Het gebruik van Lorem Ipsum kan nuttig zijn omdat het ontwerpers in staat stelt om de lay-out van een pagina te testen zonder te worden afgeleid door de inhoud van de tekst. Op die manier kan de focus van het ontwerp liggen op de visuele presentatie van de tekst, en niet op de inhoud zelf.

 

Heb je moeite met het schrijven van jouw teksten of het design / beeldmateriaal van jouw website? Neem gerust contact op met de professionals van Aslan Webtech, we staan graag voor je klaar om je verder te helpen!

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley