Wat is Placeholder?

Wat is Placeholder?

Wat is Placeholder

Een placeholder is een tijdelijke aanduiding of aanduidingstekst die wordt gebruikt in de plaats van de uiteindelijke inhoud van een element op een webpagina of in een formulier. Het wordt vaak gebruikt om de gebruiker te informeren welk type inhoud in een bepaald veld wordt verwacht of om een ​​voorbeeld te geven van de gewenste indeling of notatie.

Een veel voorkomend voorbeeld van een placeholder is een leeg tekstveld op een webformulier met een lichtgrijze tekst die de gebruiker informeert welk type informatie in dat veld moet worden ingevoerd. Bijvoorbeeld, in het tekstveld voor een e-mailadres kan een placeholder “Voer uw e-mailadres in” zijn.

Wanneer worden Placeholders gebruikt?

Placeholders worden ook vaak gebruikt voor afbeeldingen, waarbij de definitieve afbeelding later wordt ingevoegd. Dit kan handig zijn tijdens de ontwikkeling van een website, zodat de plaats van de afbeelding en de grootte van het element kunnen worden bepaald voordat de uiteindelijke afbeelding beschikbaar is.

Over het algemeen zijn placeholders nuttig voor het bieden van visuele aanwijzingen voor gebruikers over welk type informatie er in een element moet worden ingevoerd. Ze kunnen helpen om de bruikbaarheid en het ontwerp van webpagina’s te verbeteren en de gebruikerservaring te verbeteren.

Bekende placeholders

Enkele voorbeelden van bekende placeholders zijn:

  • Lorem ipsum - een Latijnse tekst die vaak wordt gebruikt als tijdelijke aanduiding voor de uiteindelijke tekst op een webpagina of in een ontwerp.
  • Gray man - een tijdelijke afbeelding die vaak wordt gebruikt voor afbeeldingen die nog niet zijn voltooid of nog niet beschikbaar zijn.
  • "N/A" (not applicable) - tijdelijke content die wordt gebruikt om aan te geven dat een bepaald veld niet van toepassing is of dat de informatie niet beschikbaar is.
  • "//____" - een placeholder die wordt gebruikt in datumvelden om aan te geven welk formaat van datum de gebruiker moet invoeren.
  • "[Your Name]" - een placeholder in e-mailsjablonen die de ontvanger uitnodigt om hun eigen naam in te voeren.
  • "Click here to add a title" - een placeholder in een tekstverwerker die de gebruiker aanmoedigt om een titel voor hun document in te voeren.

De specifieke placeholders die worden gebruikt, kunnen afhankelijk zijn van de toepassing en het ontwerp, maar ze worden over het algemeen gebruikt om de gebruiker te helpen bij het invoeren van de juiste informatie en om de uiteindelijke weergave van de webpagina of het document te vergemakkelijken. Let wel op, als je tijdelijke placeholders zoals Lorem Ipsum teksten gebruikt dat je deze alsnog wel wijzigt op je website. Anders lijkt het alsof de website gehackt of onveilig is.

Lorem Ipsum als tijdelijke tekst

Lorem Ipsum wordt vaak gebruikt als tijdelijke tekst in ontwerp, lay-out en print toepassingen. Het is een standaard dummy tekst die al sinds de 16e eeuw wordt gebruikt en is ontworpen om eruit te zien als normale tekst, maar in feite is het onzin. Het bestaat uit Latijnse woorden en woorddelen die willekeurig zijn samengevoegd, zodat de nadruk ligt op de vorm van de letters en niet op de betekenis van de tekst. Het gebruik van Lorem Ipsum kan nuttig zijn omdat het ontwerpers in staat stelt om de lay-out van een pagina te testen zonder te worden afgeleid door de inhoud van de tekst. Op die manier kan de focus van het ontwerp liggen op de visuele presentatie van de tekst, en niet op de inhoud zelf.

 

Heb je moeite met het schrijven van jouw teksten of het design / beeldmateriaal van jouw website? Neem gerust contact op met de professionals van Aslan Webtech, we staan graag voor je klaar om je verder te helpen!

Onlangs opgeleverde Websites:

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech Flex Taxi Breda
FlexTaxi Breda
Recent een contract afgesloten voor mijn 2 websites. Heb een goed en eerlijk gesprek gehad over wat ik verwachtte en hebben mij goed geholpen met mijn websites. Hopelijk komt het allemaal weer goed door Aslan webtech heb enorm vertrouwen in ze en het werk wat ze hebben geleverd qua design en teksten is ook goed. Kan het iedereen behalve mijn concurrentie uit mijn eigen regio aanraden om uw website of seo hier uit te besteden.
Website laten maken Aslan Webtech Dadeldates
Dadeldates
Top samenwerking gehad met dream team Petra & Halil! Duidelijke communicatie, prettig in de omgang, vakkundig, flexibel en meedenkend. Ben erg blij met het resultaat van de website en de daarbij behorende diensten die ze aanbieden.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech Vice City Cars
Vice City Cars
Hele fijne team, waar je alles snel geregeld krijgt en ze goed naar je wensen luisteren! Contact is heel fijn en makkelijk! Ben heel tevreden . Wij hebben heel veel complimenten gekregen voor onze website.