Wat is backend?

Wat is backend?

Website bouwer Aslan Webtech- Wat is custom CSS? Wat is backend? Wat is HTML? Wat is CSS? Wat is AJAX? Wat is API koppeling?

Een backend, van het Engelse back end, is een programma of deel van een programma dat onzichtbaar is voor de gebruiker. Het is plat gezegd de “achterkant” van de website. Het verwijst naar delen van een computerapplicatie of de code van een programma die de werking van je website of webshop mogelijk maken en waartoe een gebruiker doorgaans geen toegang heeft. De meeste gegevens en besturingssystemen worden opgeslagen en gebruikt in de achterkant van een computersysteem. De code bestaat meestal uit één of meer programmeertalen. De back-end wordt ook wel de “gegevens toegangslaag” van software of hardware genoemd en omvat alle functionaliteit waartoe toegang en navigatie met digitale middelen nodig is.

Backend en Frontend

De laag boven de back-end is de front-end en omvat alle software of hardware die deel uitmaakt van een gebruikersinterface. Het is zogezegd de “voorkant” van de website, datgene dat zichtbaar is in de vorm van teksten en andere ingevoerde gegevens, knoppen, etc. Het is het gedeelte dat door een CMS gemakkelijk aan te passen is. Dit maakt het voor de gebruiker toegankelijk en gemakkelijk om zelf zaken aan te passen zonder dat er kennis van codes of programmeertalen nodig is. Bekende programmeertalen van de backend zijn bijvoorbeeld PHP, Java, C++, Python, etc. Het meestgebruikte CMS is WordPress.

Wordpress en backend

Het meest populaire en ook meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) is WordPress. Je komt in de achterkant door in te loggen, vaak met WP-admin. De backend in WordPress is het gedeelte van je website waar de inhoud, gebruikers, instellingen en plugins worden beheerd. Hier kun je nieuwe berichten en pagina’s toevoegen, thema’s veranderen en instellingen van je website configureren. In de backend heb je tevens toegang tot de WordPress database om statistieken en analyses van je website te bekijken.

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley