Wat is backend?

Wat is backend?

Wat is custom CSS? Wat is backend?

Een backend, van het Engelse back end, is een programma of deel van een programma dat onzichtbaar is voor de gebruiker. Het is plat gezegd de “achterkant” van de website. Het verwijst naar delen van een computerapplicatie of de code van een programma die de werking van je website of webshop mogelijk maken en waartoe een gebruiker doorgaans geen toegang heeft. De meeste gegevens en besturingssystemen worden opgeslagen en gebruikt in de achterkant van een computersysteem. De code bestaat meestal uit één of meer programmeertalen. De back-end wordt ook wel de “gegevens toegangslaag” van software of hardware genoemd en omvat alle functionaliteit waartoe toegang en navigatie met digitale middelen nodig is.

Backend en Frontend

De laag boven de back-end is de front-end en omvat alle software of hardware die deel uitmaakt van een gebruikersinterface. Het is zogezegd de “voorkant” van de website, datgene dat zichtbaar is in de vorm van teksten en andere ingevoerde gegevens, knoppen, etc. Het is het gedeelte dat door een CMS gemakkelijk aan te passen is. Dit maakt het voor de gebruiker toegankelijk en gemakkelijk om zelf zaken aan te passen zonder dat er kennis van codes of programmeertalen nodig is. Bekende programmeertalen van de backend zijn bijvoorbeeld PHP, Java, C++, Python, etc. Het meestgebruikte CMS is WordPress.

Wordpress en backend

Het meest populaire en ook meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) is WordPress. Je komt in de achterkant door in te loggen, vaak met WP-admin. De backend in WordPress is het gedeelte van je website waar de inhoud, gebruikers, instellingen en plugins worden beheerd. Hier kun je nieuwe berichten en pagina’s toevoegen, thema’s veranderen en instellingen van je website configureren. In de backend heb je tevens toegang tot de WordPress database om statistieken en analyses van je website te bekijken.

Onlangs opgeleverde Websites:

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech Flex Taxi Breda
FlexTaxi Breda
Recent een contract afgesloten voor mijn 2 websites. Heb een goed en eerlijk gesprek gehad over wat ik verwachtte en hebben mij goed geholpen met mijn websites. Hopelijk komt het allemaal weer goed door Aslan webtech heb enorm vertrouwen in ze en het werk wat ze hebben geleverd qua design en teksten is ook goed. Kan het iedereen behalve mijn concurrentie uit mijn eigen regio aanraden om uw website of seo hier uit te besteden.
Website laten maken Aslan Webtech Dadeldates
Dadeldates
Top samenwerking gehad met dream team Petra & Halil! Duidelijke communicatie, prettig in de omgang, vakkundig, flexibel en meedenkend. Ben erg blij met het resultaat van de website en de daarbij behorende diensten die ze aanbieden.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech Vice City Cars
Vice City Cars
Hele fijne team, waar je alles snel geregeld krijgt en ze goed naar je wensen luisteren! Contact is heel fijn en makkelijk! Ben heel tevreden . Wij hebben heel veel complimenten gekregen voor onze website.