Wat is above the fold?

Wat is above the fold?

WordPress CMS Aslan Webtech

Wat is een “vouw” in webdesign, en waarom is die zo belangrijk? Als je niet weet wat “above the fold” betekent, bent je niet de enige. Het concept is ontstaan en gaat helemaal terug tot de begindagen van de uitgeverij. Voordat digitale en e-commerce opties algemeen beschikbaar waren en kranten in kiosken op elke hoek werden verkocht. De kranten werden dubbelgevouwen uitgestald, zodat voorbijgangers alleen de bovenste helft van de voorpagina konden zien. Wat ze zagen moest hun aandacht trekken, anders zouden ze niet stoppen om een krant te kopen. Zo realiseerden uitgevers zich dat de meest in het oog springende koppen “boven de vouw” moesten komen om de aandacht van klanten te trekken. In de context van webdesign en online marketing verwijst “boven de vouw” naar het gedeelte van een webpagina dat zichtbaar is op het scherm van een gebruiker zonder dat er gescrold hoeft te worden.

Boven de vouw

Met andere woorden, “above the fold” verwijst naar het deel van een webpagina dat meteen zichtbaar is op het scherm van een gebruiker wanneer de pagina wordt geladen, zonder dat de gebruiker naar beneden hoeft te scrollen. Dit gebied is vaak als waardevol beschouwd, omdat het de eerste indruk van een website of webpagina bepaalt en kan beïnvloeden of gebruikers verder blijven scrollen of besluiten om de pagina te verlaten. Zorg er vooral voor dat je zoekresultaten direct zichtbaar zijn boven de vouw.

Waarom is above the fold belangrijk?

Het concept “boven de vouw” is belangrijk in webdesign en online marketing, omdat het de aandacht van gebruikers kan trekken en invloed kan hebben op de gebruikerservaring en het gedrag van gebruikers op een website. Webdesigners en marketeers proberen vaak belangrijke inhoud, zoals pakkende koppen, call-to-action knoppen of belangrijke visuele elementen, boven de vouw te plaatsen om de kans te vergroten dat gebruikers geïnteresseerd blijven en verder interactie hebben met de website. Mensen beslissen immers in de eerste paar seconden al of jouw website interessant is om verder te bekijken en eventueel door te klikken… of niet.

Onlangs opgeleverde Websites:

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech Flex Taxi Breda
FlexTaxi Breda
Recent een contract afgesloten voor mijn 2 websites. Heb een goed en eerlijk gesprek gehad over wat ik verwachtte en hebben mij goed geholpen met mijn websites. Hopelijk komt het allemaal weer goed door Aslan webtech heb enorm vertrouwen in ze en het werk wat ze hebben geleverd qua design en teksten is ook goed. Kan het iedereen behalve mijn concurrentie uit mijn eigen regio aanraden om uw website of seo hier uit te besteden.
Website laten maken Aslan Webtech Dadeldates
Dadeldates
Top samenwerking gehad met dream team Petra & Halil! Duidelijke communicatie, prettig in de omgang, vakkundig, flexibel en meedenkend. Ben erg blij met het resultaat van de website en de daarbij behorende diensten die ze aanbieden.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech Vice City Cars
Vice City Cars
Hele fijne team, waar je alles snel geregeld krijgt en ze goed naar je wensen luisteren! Contact is heel fijn en makkelijk! Ben heel tevreden . Wij hebben heel veel complimenten gekregen voor onze website.