Wat is SKU?

Wat is SKU?

Wat is SKU?

SKU staat voor Stock Keeping Unit, een term die wordt gebruikt in de detailhandel en supply chain management om een specifiek product te identificeren en te volgen. Een SKU is een unieke code die aan een product is toegewezen om het te onderscheiden van andere producten in een inventaris of magazijn.

Een SKU kan bestaan uit een combinatie van letters, cijfers of symbolen en kan specifieke informatie bevatten over het product, zoals de grootte, kleur, stijl, modelnummer, prijs en andere relevante kenmerken.

Wanneer gebruik je SKU’s?

SKU’s worden gebruikt om de voorraadniveaus te beheren en om de verkoopprestaties van specifieke producten bij te houden. Ze kunnen ook worden gebruikt om de efficiëntie van de supply chain te verbeteren door de nauwkeurigheid van de inventaris te verhogen en de snelheid van het vinden van producten te verbeteren.

Bedrijven gebruiken vaak geautomatiseerde systemen om SKU’s te genereren en bij te houden, zoals barcodescanners en point-of-sale (POS) systemen. Deze systemen kunnen de voorraadniveaus en verkoopprestaties in realtime bijhouden en kunnen de efficiëntie van de supply chain verhogen.

SKU’s in je webshop

In een webshop wordt SKU gebruikt om specifieke producten te identificeren en te volgen. Een SKU kan bestaan uit een combinatie van letters, cijfers of symbolen die een unieke code vormen om het product te onderscheiden van andere producten in de webshop.

SKU’s worden gebruikt om de voorraadniveaus en de verkoopprestaties van specifieke producten bij te houden. Hierdoor kan de webshop-eigenaar gemakkelijk zien welke producten populair zijn en welke producten niet zo goed verkopen. SKU’s worden ook gebruikt om de efficiëntie van de supply chain te verbeteren door de nauwkeurigheid van de inventaris te verhogen en de snelheid van het vinden van producten te verbeteren.

Veel e-commerce platforms bieden een geïntegreerde voorraadbeheerfunctie waarmee webshop-eigenaren SKU’s kunnen beheren en controleren. Bij het toevoegen van nieuwe producten aan de webshop is het belangrijk om een unieke SKU toe te wijzen om ervoor te zorgen dat het product gemakkelijk kan worden geïdentificeerd en bijgehouden in de inventaris en op bestellingen.

Waarom unieke SKU's gebruiken in je webshop?

Het gebruik van unieke SKU's (Stock Keeping Units) in een webshop is een belangrijk onderdeel van het beheren van je voorraad en het bijhouden van je producten. SKU's zijn unieke identificatienummers die worden toegewezen aan elk product in uw inventaris en helpen bij het bijhouden van de verkoop, voorraad en het herbestellen van producten.

Het is belangrijk om unieke SKU's aan je producten toe te kennen. Hier zijn enkele tips voor het creëren van unieke SKU's:

  1. Maak de SKU kort en gemakkelijk te begrijpen. Dit helpt bij het efficiënter beheren van je voorraad en het vermijden van fouten.
  2. Gebruik alfanumerieke karakters om je SKU's samen te stellen. Dit helpt bij het voorkomen van verwarring met andere producten en SKU's.
  3. Vermijd het gebruik van spaties en speciale tekens in je SKU's. Dit kan problemen veroorzaken bij het opzoeken van je producten en kan fouten veroorzaken.
  4. Wees consistent bij het toewijzen van SKU's. Zorg ervoor dat elke SKU uniek is en dat er geen duplicaten zijn.
  5. Overweeg om een voorvoegsel of achtervoegsel toe te voegen aan je SKU's om productcategorieën of merken te identificeren.

Door deze tips te volgen, verminder je de kans op fouten in je webshop.

Weet je na dit artikel nog niet zo goed hoe het allemaal correct ingeregeld kan worden in jouw webshop? Neem gerust contact op met de professionals van Aslan Webtech, we staan graag voor je klaar om je verder te helpen!

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley