Wat is Portrait?

Wat is Portrait?

Wat is Portrait?

Portrait is een Engels woord dat wordt gebruikt om een afbeelding te beschrijven die is gemaakt in de verticale stand, waarbij de hoogte van de afbeelding groter is dan de breedte. Het is ook bekend als een “staande” afbeelding, omdat het in tegenstelling staat tot een “liggende” afbeelding, ook wel Landscape genaamd, waarbij de breedte groter is dan de hoogte.

Wanneer wordt Portrait gebruikt?

Een portrait-afbeelding wordt vaak gebruikt voor portretfotografie, waarbij het onderwerp van de foto de focus is en centraal staat in de afbeelding. Het kan ook worden gebruikt voor andere soorten fotografie, zoals landschapsfotografie of architectuurfotografie, afhankelijk van de creatieve visie van de fotograaf. Op websites en in webshops worden afbeeldingen ook vaak in verticale stand geplaatst.

Waarom kiezen voor Portrait?

In de context van digitale apparaten zoals smartphones, tablets of computers, wordt de term "portrait" vaak gebruikt om de oriëntatie van het apparaat te beschrijven. Wanneer het apparaat in de "portrait-modus" staat, wordt de afbeelding verticaal weergegeven. Bij mobiele telefoons worden vaak afbeeldingen gebruikt waarvan de hoogte groter is dan de breedte. De responsive indeling van afbeeldingen is meestal portrait gebaseerd in plaats van landscape. Bij video’s wordt toch vaak voor landscape gekozen, omdat dat nu eenmaal prettiger kijkt.

 

Heb je moeite met het beeldmateriaal of design van je website? Neem gerust contact op met de professionals van Aslan Webtech, we staan graag voor je klaar om je verder te helpen!

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech living with tea transparant
Living with tea
Wij hebben onze site door Aslan Webtech laten maken. We zijn echt super blij met het resultaat. Aslan Webtech is een zeer professioneel bedrijf. Ze weten waar ze over praten en wat ze doen. De communicatie met Aslan Webtech verloopt soepel. Ze zijn goed bereikbaar en pakken werkzaamheden snel op. Voor iedereen die graag een professionele website wil, raden wij Aslan Webtech zeker aan.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech B-care Babyfoon
B-care Babyfoon
Ontzettend blij met het resultaat van onze webshop. Halil en Petra, jullie zijn beide toppers!! Hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en communicatie. Groetjes Bjorn en Ashley