Wat is Portrait?

Wat is Portrait?

Wat is Portrait?

Portrait is een Engels woord dat wordt gebruikt om een afbeelding te beschrijven die is gemaakt in de verticale stand, waarbij de hoogte van de afbeelding groter is dan de breedte. Het is ook bekend als een “staande” afbeelding, omdat het in tegenstelling staat tot een “liggende” afbeelding, ook wel Landscape genaamd, waarbij de breedte groter is dan de hoogte.

Wanneer wordt Portrait gebruikt?

Een portrait-afbeelding wordt vaak gebruikt voor portretfotografie, waarbij het onderwerp van de foto de focus is en centraal staat in de afbeelding. Het kan ook worden gebruikt voor andere soorten fotografie, zoals landschapsfotografie of architectuurfotografie, afhankelijk van de creatieve visie van de fotograaf. Op websites en in webshops worden afbeeldingen ook vaak in verticale stand geplaatst.

Waarom kiezen voor Portrait?

In de context van digitale apparaten zoals smartphones, tablets of computers, wordt de term "portrait" vaak gebruikt om de oriëntatie van het apparaat te beschrijven. Wanneer het apparaat in de "portrait-modus" staat, wordt de afbeelding verticaal weergegeven. Bij mobiele telefoons worden vaak afbeeldingen gebruikt waarvan de hoogte groter is dan de breedte. De responsive indeling van afbeeldingen is meestal portrait gebaseerd in plaats van landscape. Bij video’s wordt toch vaak voor landscape gekozen, omdat dat nu eenmaal prettiger kijkt.

 

Heb je moeite met het beeldmateriaal of design van je website? Neem gerust contact op met de professionals van Aslan Webtech, we staan graag voor je klaar om je verder te helpen!

Onlangs opgeleverde Websites:

Website laten maken Aslan Webtech Uw Zorgschakel
Uw Zorgschakel
Zeer professioneel bedrijf. Hebben veel kennis op het gebied van web technologie gecombineerd met een oog voor design. Pakken goed door en geven je gericht advies. Super ervaring! Zeker aan te bevelen!
Website laten maken Aslan Webtech Skyline Veranda
Skyline Veranda
Zeer Profesioneel snelle Service een team dat waarde toevoegt aan je idee zeker een aanrader Hartelijk bedankt voor jullie werk
Website laten maken Aslan Webtech Foundation Max van der Stoel
Foundation Max van der Stoel
Een meer dan uitstekende ervaring gehad met Aslan. Zeer meedenkend, professioneel en fijn in de communicatie. Aanrader!
Website laten maken Aslan Webtech Verhuisbedrijf Gelderland
Verhuisbedrijf Gelderland
In een hele korte periode was onze website online, en het is ook nog is een website geworden met heel veel pagina’s. We zijn er zeer tevreden over hoe de website door Aslan is herbouwd, en de website is daardoor ook nog is beter vindbaar geworden in Google. Bedankt team Aslan
Website laten maken Aslan Webtech Flex Taxi Breda
FlexTaxi Breda
Recent een contract afgesloten voor mijn 2 websites. Heb een goed en eerlijk gesprek gehad over wat ik verwachtte en hebben mij goed geholpen met mijn websites. Hopelijk komt het allemaal weer goed door Aslan webtech heb enorm vertrouwen in ze en het werk wat ze hebben geleverd qua design en teksten is ook goed. Kan het iedereen behalve mijn concurrentie uit mijn eigen regio aanraden om uw website of seo hier uit te besteden.
Website laten maken Aslan Webtech Dadeldates
Dadeldates
Top samenwerking gehad met dream team Petra & Halil! Duidelijke communicatie, prettig in de omgang, vakkundig, flexibel en meedenkend. Ben erg blij met het resultaat van de website en de daarbij behorende diensten die ze aanbieden.
Website laten maken Aslan Webtech De Housekeepers
De Housekeepers
Een zeer professionele website op korte termijn voor een klein bedrag.
Website laten maken Aslan Webtech Vice City Cars
Vice City Cars
Hele fijne team, waar je alles snel geregeld krijgt en ze goed naar je wensen luisteren! Contact is heel fijn en makkelijk! Ben heel tevreden . Wij hebben heel veel complimenten gekregen voor onze website.