Waarom is website onderhoud

In 2021 echt nodig? 

Waarom is website onderhoud in 2021 echt nodig?

Wees goed voorbereid en beveiligd, blijf up-to-date!

Waarom zou je anno 2021 je website tijdig laten onderhouden? Je kunt dagelijks geen nieuws site meer openen zonder te lezen over hackers en waar je zou denken dat hackers geen interesse hebben in jouw site dan heb je het helaas mis. Deze internetcriminelen proberen via speciale software op alle mogelijke manieren in te breken op websites om gegevens te stelen of dubieuze reclame links te plaatsen. In het ergste geval raakt je domeinnaam besmet en komt je bedrijfsmail niet verder meer dan de spam inbox van je klanten.

Wat zijn de risico’s als je geen onderhoud laat verzorgen?

Door jouw website of webshop of web applicatie niet up-to-date te houden loop je risico’s die niet altijd op korte termijn op te lossen zijn, zoals

  • Je website, webshop of web applicatie functioneert niet meer naar behoren
  • Je website, webshop of web applicatie snelheid neemt af
  • Je website, webshop of web applicatie wordt onveilig
  • Je website, webshop of web applicatie scoort minder goed in Google en andere zoekmachines. Het kost je je ranking

Hoe kun je dit voorkomen?

Door regelmatig website onderhoud te plegen in 2021, zorg je ervoor dat jouw website veilig en in ontwikkeling blijft. Zie het als je auto: als je niet regelmatig een onderhoudsbeurt of APK laat plegen, dan loop je risico. Ditzelfde geldt voor jouw website, webshop of web applicatie. Zorg ervoor dat je altijd voorop blijft lopen, in tegenstelling tot websites of webshops die niet onderhouden worden.

Wat houdt onderhoud dan in?

Log maandelijks in op je website (of vaker indien nodig) maak een volledige back up van je site, bestanden en database. Daarnaast is het belangrijk om WordPress, thema’s en plugins bij te werken naar de laatste versies. Bekijk of er plugins niet meer werken of dat er een beter alternatief beschikbaar is. En als dat zo is, installeer deze dan. Verder is het van belang om je website te monitoren op aanvallen van buitenaf.

Wordt dit te technisch voor je?

Dan helpen we je natuurlijk graag. Wij van Aslan Webtech ontzorgen je optimaal, zodat jouw website altijd up-to-date blijft en jij als ondernemer je handen vrij hebt om echt te ondernemen! Neem gerust contact met ons op.