Facebook Adverteren

Groei verder met je bedrijf
Meer naamsbekendheid en meer klanten! 

Facebook advertenties werken!

Waarom Facebook advertenteren werkt? Anno 2023 is Facebook één van de meest krachtige kanalen om jouw product, dienst of organisatie te promoten. Facebook is een Social Media kanaal waar mensen en bedrijven hun verhalen, foto’s en video’s posten. Je kunt ook adverteren middels het advertentieplatform van Facebook: Facebook Ads. Wil je je Facebook diensten uitbesteden? Kies dan voor de professionals van Aslan Webtech. 

facebook adverteren - above the fold

Waar gebruik je Facebook promoties voor?

Je kunt Facebook adverteren inzetten voor het verhogen van je naamsbekendheid en voor meer klanten / leadgeneratie en een krachtig merk. Door reclame te maken op Facebook kun je heel gericht en betaalbaar je online bekendheid verhogen. Want de uitgebreide targeting mogelijkheden zorgen ervoor dat je bij de juiste personen op het juiste moment in beeld verschijnt. Je kunt namelijk je doelgroepen te bepalen op basis van demografische of geografische kenmerken, verschillende interesses en digitaal gedrag. En dat voor een betaalbare prijs!

Facebook adverteren promoties en facebook pixel

Wat heb je nodig bij Facebook adverteren?

Allereerst is het van belang om een goede Facebook bedrijven-pagina te maken en te koppelen met je website. Een pagina die regelmatig bijgehouden wordt door te posten en er professioneel uitziet. Met de juiste uitstraling van jouw bedrijf en producten of diensten. Wil je betaald reclame maken via Facebook? Wij kunnen Facebook Campagnes opstellen, inrichten, analyseren en bijsturen voor je.

Facebook Pixel is een Facebook service, waarbij je een stukje code overal op jouw website kunt plaatsen. Hiermee kun je meer te weten komen over jouw doelgroepen. De doelgroepen kunnen hierdoor gemeten, geoptimaliseerd en ontwikkeld worden voor jouw Facebook promotie. Je kunt na het plaatsen van de Pixel bijvoorbeeld de conversie meten vanuit Facebook. Of via uitgebreide statistieken bekijken hoe de doelgroep jouw website gebruikt en een (vergelijkbare) doelgroep aanmaken vanuit deze statistieken. Vergeet echter niet om jouw privacyverklaring aan te passen! Ook hierbij kunnen wij je helpen.

Een Facebook advertentie dient geschreven te worden voor jouw doelgroep. Je wilt direct in de titel de aandacht trekken en vasthouden. Verder kun je het beste gebruik maken van goed beeldmateriaal, call-to-actions, bullet points, plus een mooie aanbieding of actie. Door jouw advertentie op de juiste manier op te stellen en inhoud te geven, zal jouw advertentie opvallen tussen alle andere aanbiedingen.

Landingspagina’s zijn pagina’s waar je mensen naartoe stuurt die op jouw advertentie klikken. Deze specifieke landingspagina’s worden gekoppeld aan jouw Facebook advertentie. Het is belangrijk dat jouw landingspagina gebruiksvriendelijk is en dezelfde uitstraling heeft als jouw website en advertentie. De landingspagina heeft als doel de bezoeker te overtuigen en verder te laten klikken naar jouw website.

Het is jammer om geld te investeren in Facebook advertenteren, als potentiële klanten en bezoekers direct afhaken omdat jouw website of webshop sterk verouderd of niet op orde is. Het cruciaal voor online verkopen of presenteren van jouw bedrijf, product of dienst, dat jouw website of webshop er logisch, aantrekkelijk en betrouwbaar uit ziet.

Facebook adverteren, zelf doen of uitbesteden?

Je kunt natuurlijk zelf het wiel uitvinden en veel tijd besteden aan het onderzoeken hoe reclame via Facebook nu precies werkt. Maar onze experts hebben hier al jarenlang ervaring mee en weten precies waar ze op moeten letten. Het is namelijk cruciaal om de juiste content op de juiste plaats op het juiste moment te plaatsen. Onvoldoende kennis kan leiden tot te dure clicks, een te lage doorklik ratio, gebrek aan analyse en verkeerde conclusies. En dit kan leiden tot onvoldoende resultaat.  Daarom houden we de voortgang voor je bij en sturen periodiek rapportages. Zo kunnen we tussentijds makkelijk bijsturen en optimaal rendement halen uit jouw Facebook advertenties! Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden.

In 3 stappen een offerte in je mailbox

Vul het formulier in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend direct een offerte in je mailbox.